E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'ye 1 metrekare arazi vermedim!---

FETÖ'ye 1 metrekare arazi vermedim!

FETÖ'ye 1 metrekare arazi vermedim!
15 Ekim 2016 - 12:06 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Kayseri Belediye Başkanı olduğu dönemde FETÖ'ye hiç arazi vermediğini belirtirken, “21 yıldır belediye başkanlığı yaptım 1 metrekare vermedim. Parsel parsel derler ya...” diye konuştu. Bakan ayrıca "İstanbul'a çivi çakılmaması konusundaki görüşü paylaşıyorum" dedi.

İşte Özhaseki’nin açıklamalarından satır başları:

Deprem geldiği zaman gördüğünüz mahalleler var ya altyapı biter elektrik olmaz yollar açık olmaz. O yüzden deprem toplanma yerleri işe yarar… İnsanların genelinin sorununu çözmez. En fazla 3 milyon 100 bin insanı ilgilendiren bölgede kentsel dönüşüm var bu yeterli değil.
İzmir’de Karabağlarla uğraşıyorum. Fikirtepe’yle uğraşıyorum. Kentsel dönüşüm alanlarını çözmeye çalışıyorum. Hükümet değil misiniz yapın deyip kabaca sorumluluğu üstlerinden atmasınlar.
İstemediğim gelişmeler olmuş… Parsel parsel İstanbul bölgesinde çok yoğun şekilde
Bakırköy civarında bir yer bakanlıkta 113 metreye çıkarmış iptal ettim. Ihlamur parkı yeşil alan iki buçuk emsal verilmiş itirazları kabul ettim iptal ettim. O parkı kim yapmışsa onun parasını ödemesi lazım. Yeşil alanı asla açmaması lazım. Bunun gibi çok örnek geliyor. Mücadele ediyorum. Parsel bazlı yoğunluk artışlarını hesaplamaya çalışıyoruz. Ben bu mücadeleyi vereceğim.

TOPÇU KIŞLASINDA SON DURUM

Bir planlama yapılması lazım. Şu mantık doğru değil burayı yıkın biraz daha açılsın doğru değil. Kocaman açıklıklar çürük diş gibi olur.
Taksim’de bir takım projler var ama netleşmedi. Netleşmeyen projeyle ilgili bir şey söylemek mümkün olmaz.

TAŞINMAZLARA EL KONMASI

21 yıldır belediye başkanlığı yaptım 1 metrekare vermedim. Parsel parsel derler ya… 61 500 kişiyi devlet dışarı çıkardı. Çok daha fazla insan var öyle çalışan.
Bu insanlardan topladıkları mallar okullar devlete döndü. 15 milyar lira civarında taşınmaza el kondu.

ATAKÖY

Plan aşamasında oluyor her şey. Plan kesinleşmişse yapacak bir şey yok. Mahkemede de kaybediyorsunuz. Bunu yapan ilçe belediyesidir büyükşehirdir bakanlıktır. Bir insanın evinin önü açıkken yeşillikken evini kapatıyorsa bir belediye başkanı en büyük hatayı yapıyordur. İstanbul için 300-400 bin metrekare kadar alanı iptal ettim. Lobileri karşıma aldım.
Kirletenlerle ilgili müthiş denetimlerimiz var. 257 kadar işletme kapatıldı. Atık su tesisleri olmayan yerler. Türkiye’de nüfusun yüzde 80’inde atık su tesisi yok. Yüzde 70 kadar bölümünde katı atık tesisleri var.
Mavi Bayraklı denizde dünya ikincisiyiz.
İstanbul her şeye doydu. İstanbul’a çivi çakılmasın. Yerine yaptıkları 100 sene yıkılmaz. Yerine ne yapıyorlarsa iyi düşünmeleri lazım.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)