E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ'nün korsan dershanelerine operasyon---

FETÖ'nün korsan dershanelerine operasyon

FETÖ'nün korsan dershanelerine operasyon
22 Ağustos 2017 - 20:47 borsagundem.com

Manisa'da FETÖ'nün bir apartmandaki bazı daireleri birleştirerek oluşturduğu "korsan dersanelere" düzenlenen operasyon kapsamında 7 kişi tutuklandı.

Manisa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12  şüpheliden 7'si tutuklandı. 

Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince FETÖ/PDY  silahlı terör örgütü Manisa yapılanması içerisinde faaliyet gösteren kişilerin  durum ve temaslarının deşifresine yönelik istihbari çalışma sonucu, 2 "korsan  dershane" ve örgütün "güvenli ev" olarak tabir ettiği "gaybubet" evinin de  aralarında bulunduğu 10 ayrı adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan  şüphelilerin Emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan  7'si tutuklanırken, 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra örgütün tabanını diri tutmak  ve finans sağlamak amacıyla daha önce KHK kapsamında kapatılan okul ve  dershanelerde görevli öğretmen ve firari şahıslarca ders verilen 2 "korsan  dershane"ye 8 Ağustos'ta operasyon yapılmış, 12 zanlı gözaltına alınmıştı.  Örgütün "güvenli ev" olarak tabir ettiği "gaybubet" evinde ise terör örgütü  üyeleri için toplanan yüklü miktarda para ve çok sayıda örgütsel doküman ve  dijital veri ele geçirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)