E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü---

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü
21 Ekim 2024 - 08:19 borsagundem.com

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü bildirildi. Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, ölüm haberlerini doğruladı.

15 Temmuz 2016'da, 251 yurttaşımızın ölümüyle sonuçlanan darbe girişiminin mimarı olarak kırmızı bültenle hakkında arama kararı bulunan ve ABD'de bir süredir tedavi gören Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)/PDY terör örgütünün elebaşı Fethullah Gülen'in öldüğü duyuruldu.

Örgüt yönetiminin en çok kullandığı sosyal medya hesaplarından "Herkülnağme"de yapılan paylaşımda, elebaş Gülen'in öldüğü iddia edildi.

"Herkülnağme"deki paylaşımın ardından örgüte ait diğer sosyal medya hesaplarında aynı iddia dolaşıma girdi.

Gülen'in akrabaları ve örgüt yönetimine yakın olup sosyal medyada aktif olan çok sayıdaki isim de elebaşın öldüğünü öne sürdü.

'CENAZE KAÇIRILABİLİR' KAVGASI

Örgüt elebaşı Gülen'in ölümü heyet içindeki mücadeleyi büyüttü. Örgüt liderinin nereye gömüleceği, namazı kimin kıldıracağı ve cenazeye kimlerin katılacağı tartışma konusu oldu. Cevdet Türkyolu, cenazenin kendi kontrolünde bir an önce defnedilmesini isterken, heyetin yaşlıları Avrupa'dan gelecek kişilerin beklenmesini istedi. Cevdet Türkyolu'nun, bu yüzden göstermelik bir cenaze töreni düzenleyip, cenazeyi kaçıracağı yönünde haberler de ortaya atıldı.

Örgüt içinde Gülen'i, 'Said Nursi' gibi bir havaya sokmak isteyenler çoğunlukta yer alırken, mezarın bilinmemesi konusunda örgüt içinde ortak bir karar olduğu belirtildi. Cenazenin çok az sayıda insanın katılımı ile kılınıp, son ikamet ettiği, Cevdet Türkyolu'nun damadının evinin arazisi içindeki ormanlık alanda defnedilmesi planlanıyor. Bu şekilde mezarın güvende olacağı düşünülürken, Türkyolu'nun cenazeyi kaçırma ihtimalinin olmasının da örgütün diğer güç odaklarını endişeye sevk ettiği kaydedildi.

GÜLEN ÖLDÜ, KAVGA BAŞLADI

Gülen ölünce kimin başa geçeceği, örgütün sahip olduğu parayı kimin yöneteceği ile ilgili büyük kavgalar yaşandığı daha önce ortaya çıkmıştı. Elebaşı Gülen'in ölmesi ile gücü elinde tutmaya çalışan Cevdet Türkyolu, heyet içindeki yaşlılar tarafından istenmediği ve kontrolsüz bir şekilde zenginleştiği, etkisizleştirilmesi için örgüt içinde kulis yapıldığı belirtildi.

Üst kademelerde yer alan isimlerin paranın kontrolünü eline geçirmek istediği ancak paranın büyük bölümünün kontrolünün, Gülen'in sağlık durumunun kötüye gitmesi ile onu kontrolü altına alan Cevdet Türkyolu'nda olduğu ifade edildi. Türkyolu'nun, parayı kendi hiziplerini kontrol altında tutabilmek için kullandığı kaydedildi. Örgütün yönetim kadrosundaki diğer isimlerin bu durumdan şikayetçi olduğu, örgütün Avrupa ayağını yöneten Abdullah Aymaz'ın, ABD ayağını yöneten Cevdet Türkyolu ve yanındaki Mustafa Özcan'ın etkisini kırmak için yoğun çaba sarf ettiği belirtildi. Aymaz'ın 'Avrupa ayağı olarak örgütten ayrılma' bahanesi ile ABD tarafını tehdit ettiği ve örgüt içinde gücü elinde tutmak isteyenler arasında suikastlara kadar varacak sert kavgalar beklendiği kaydedildi.

Öte yandan, örgüt içinde yer alan Mustafa Yeşil, Ali Ursavaş, Barbaros Kocakurt, Talip Büyük, Bilal Karaduman ve İsmail Cingöz'ün, Abdullah Aymaz ile hareket ettiği; eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, İsmet Aksoy, Adem Kalaç, Naci Tosun, Muhammed Çetin'in de Cevdet Türkyolu ve Mustafa Özcan ile hareket ettiği belirtildi.

Örgüt içindeki bu ayrışmanın Avrupa ve ABD ayrışması olarak gerçekleşeceği, Afrika ülkelerindeki faaliyetlerin Avrupa etkisinde kalacağı, Asya ülkelerindeki faaliyetlerin ise ABD tarafından kontrol edilmesi bekleniyor.

TERÖR ELEBAŞI GÜLEN KİMDİR?

27 Nisan 1941'de, Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğan, 83 yaşında ABD'nin Pensilvanya kentinde ölen, FETÖ/PYD lideri Fethullah Gülen ile ilgili 28 Şubat sürecinde, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü örgütlenmesi hakkında bir rapor hazırladı.

1999 YILINDA ABD'YE GİTTİ

Rapora göre, Gülen bir örgütün lideriydi ve liderlik ettiği örgütün mensupları Türk emniyet birimlerine sızmaktaydı. Emniyet Genel Müdürlüğü bu raporu aldıktan 3 gün sonra, 21 Mart 1999'da; sağlık problemlerini sebep gösteren Gülen, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. O tarihten itibaren ölümüne kadar Pensilvanya eyaletindeki Saylorsburg kasabasında yaşadı.

2015'TEN BERİ 'KIRMIZI' LİSTEDEYDİ

Devlet kurumlarına sızarak, bir diktatörlük yaratma hevesinde olan Gülen, 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin de mimarıydı. 28 Ekim 2015 tarihinden beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almaktaydı.

TÜRKİYE 7 KEZ İADESİNİ İSTEDİ

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı yetkilileri, 27 farklı suçlamadan dolayı, ABD'ye resmî olarak 7 kez Fethullah Gülen'in iadesi için talepte bulundu.

45 DAVADA 1 NUMARALI SANIKTI

Fethullah Gülen, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme", "Cumhurbaşkanına suikast", "dolandırıcılık", "resmî belgede sahtecilik", "sınav sorularının çalınması", "usulsüz dinleme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarını gerçekleştirmek ile suçlanmaktaydı.

Gülen hakkında açılan 45 davada bir numaralı sanık olarak hâlen yargılanmaktadır.

Ömer Çelik: Fetullah Gülen milletimize ihanet etmiş haindiÖmer Çelik: Fetullah Gülen milletimize ihanet etmiş haindi

 


 

Bakan Yerlikaya'dan FETÖ'yle mücadele vurgusuBakan Yerlikaya'dan FETÖ'yle mücadele vurgusu

 

Adalet Bakanı Tunç'tan 'FETÖ' açıklamasıAdalet Bakanı Tunç'tan 'FETÖ' açıklaması

 

FETÖ elebaşı Gülen’in yeğeni ve eşi tutuklandıFETÖ elebaşı Gülen’in yeğeni ve eşi tutuklandı

 

Gülen'in yeğeni Sümeyye Gülen tutuklandıGülen'in yeğeni Sümeyye Gülen tutuklandı

 

Fetullah Gülen'in öldüğü iddiasıFetullah Gülen'in öldüğü iddiası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • denizzz21 Ekim 2024 23:39

    ben 5 tır dolusu odun kömür sipariş verdim ateşi bol olsun diye :o)  :o) 

  • Alkan21 Ekim 2024 19:58

    Pisliğini bu ülkeye getirmeyin..bu torakları kirletmeyin..nereyeye sığndıysa o ülkeye aittir..zaten oranın vatandaşıydı..oraya yakışır.rabbim ..yargılanmadı..kaçtı..hukuku atlattı.cezasını rabbim versin

  • Murat21 Ekim 2024 19:54

    Bu örgütün en büyük zararı MAALESEF DİNİ KULLANARAK..MİLLETİN DİNİ KÜLTÜREL DEĞERLETİNİ ALAŞAĞI YAPTI..EN BÜYÜK ZARARIDA BU İŞTE FİTNENİN SOMUT BİR ÖRNEĞİ..HEM DİNDAR GÖRÜNÜP..DİNE ZARAR VERMEK TABİ BUNUDA SİAE..MOSSAD..DİĞER ÖRGÜTLERİN İŞTİHANI GETİRDİ...OYUNCAĞI VE ELAMANI..OLDU..BU MELANET YUVASI ŞU ABD...OYUNCAĞI..OLDU.LAYIK OLDUĞU YERE GİDECEKTİR. ..

  • Hakan21 Ekim 2024 19:21

    ATEŞİ BOL OLUR İNŞALLAH..BAŞ MÜNAFUK ABD.İSRAİLİN UŞAKLIĞINI YALTI..AMAN...AMAN..DİNİ ÇOK KUTSAL Bİ DUYGU OLDUĞU GİBİ İSİTSSMARA DA AÇIK..O YÜZDEN MÜTEDEYTİB VATANDAŞLARA KULAĞINA KÜPE OLSUN....GÖRDÜNÜZ DİN KULLANIP ŞEYTANIN AL JLINA GELMEYECEK OYUNLAR..İMTİHANLAR..AJANLAR..PKK..NAMUSSUZLUK...ÇETELER..HER TÜRLÜ PİSLİK VAR..YANLIZ BİR ACIDIĞIM EĞER İMTİHANDA HAKKIYLA GEÇEN GENÇLERE ACIRIM..GERÇİ ÇOĞUNDA BU PİSLİĞİN..WLİ VARMIŞ..KARDEŞİM..BİR YAKINIM ATILDI BUNUN YÜZÜNDEN GİRMEDİĞİ DELİK KALMAMIŞ..cehenneme kadar yolu var

  • Allah a dayanıp güvenen biri21 Ekim 2024 19:00

    Sizi bilmem ama, bu zamanda Kur an bir müslüman için yeter, yoksa sonunuz bu ve buna benzer sapkınların peşine gidip, ahirette cennet beklerken belkide müslüman bile ölmediğini öğrenip şok olursun.Allah ve Kur an yeter, gerisi insanların bize söyledikleri(buna hadislerde dahil) doğrulukları kesin olmayan şeyler

  • Baran21 Ekim 2024 14:18

    Bu fetoş itleri sadece dini söylemlerde bulunmaz zaten çoğunun dinden anladıkları da yok. Bu itler.ppk maskesi de takar. Liberal maskesi de takar. Atatürkçü maskesi de takar. Sosyal demokrat maskesi de  Komünist maskesi de takar.  Aslında bu kavramların hiç birinin ne olduğunu da tam olarak bilmez.  Son derece korkak oldukları için maksatları sadece kendilerini gizleyip  Amerikan köpekliği yapabilmektir.

  • Baran21 Ekim 2024 14:13

    Allah kimseye böyle bir akıbet vermesin. Sadece kendisi değil yandaşı ve aldatılmış  yüzbinleri kendisi ile birlikte cehenneme sürükledi.  Bu alçağın yaptıkları herkesin malumu tabi bunu kendi başına yapmış ta değil.  Şu anda pkk ya ve dolaylı olarak daeş e destek veren aynı alçak ülke Hatırlayın m.vekili  fetoş ile birlikte bir silah kamyonunu  durdurarak daeş e yardım gidiyor diye cayırtı koparmışlardı. Sonra soluğu Almanya da aldı. Hala pkk ya ses etmeyip Selo ve  Kavala özgürlüğü için çalışanlar  fetoş yandaşlarını da yanına alıp Türk Hükümetini yıkmak için ellerinden geleni ardına koymuyor. Devletin ortaya çıkarıdığı illegal bütün olayları  ama bir şekilde fetoş-pkk bağlantılı olmasına rağmen bu alçaklar hükümetin kusuru olarak görmekte ısrar ediyor. Varın bunların nasıl aşağılık iğrenç yaratıklar olduğunu ki bu sırıtık soytarı da dahil  nasıl  aşağılık zavallılar olduklarını s,iz düşünün. 

  • Mucise Reis ;)21 Ekim 2024 17:22

    Yahu langırtının biri Türkiyede koskoca tiyatro döndürüyor ..... Eee sen armutmu topluyorsun devlet yetkileri ile ? bu iş hastanelerde bebelerini kaybeden insanların düştüğü kumpas gibi bir durum. koskoca devlet yetkileri ile donatılmışsın ama  3 - 5  tülki'nin oyununa düşmüşsün. milleti de düşürmüşsün. o yetkileri tarlada korkuluk kullan diye vermedi bu millet sana. Varca hatası olan cezasını ödeyecek. Bu işler el açtırıp hatim duası yapma ile geçmez. İslam dininde günah çıkartılmaz... Kul hakkı var ise dinen zaten ödersin ötede. bu dünyada hayatları karartılan milyonların ahı, hukuksal olarakda gün gelir çıkar. yollarda dikenleri topla, aç yolu.. sonra küfür et kapat yolu :D devlet unutmaz. hesabını sorar sanada

  • Mucise Reis ;)21 Ekim 2024 17:18

    Yorma kendini bu şerefli Türk Milleti...Fetocuları da çok iyi biliyor :D ..Fetonun krıntılarını da unutmadı, Gün gelecek millet tek tek MUCK MUCK öpecek. :D devlet unutmaz. Devlet unutturmaz..  :D çamurlu ellerin ele veriyor kendini Baran efendi ... ŞŞiiitttt... Traşı keste artık bir,  kolonya dök  millete :D 

  • idam21 Ekim 2024 13:20

    Turkiye/Turk dunyasi pislikten temizlendi.....Turkiye /Turk dusmanlari yasta

  • Mucise Reis ;)21 Ekim 2024 11:53

    Dini' ni tilki den öğrenenler, komşunun tavuğunu çalmayı helal hala biliyor... Bu dini öğrenenler, yoluna aynı devam ediyor :D ... kpss...ösym.. askeri sınavlar, polis sınavları.. torpilli atamalar ve işe almalar.. devlet ihaleleri, banka kurulması. özel hastaneler vb. diyanet yapılaşması, kurban derisi toplanması, özel okullar, her ay loto sonuçların x şehre çıkması... onlarda karartılan gençlerin hayatları , hakları yenen şuan bambaşka hayat kuran insanlarımızın çektikleri.. çok iyi biliyoruz bu örtürü örgütten beslenenleri, örtgütten siyaset girenleri. Bu millete kimse feto yu tnaımlayacak biçinde anlatamaz millete. çünkü çok iyi biliyoruz bu yapılanmayı ve yaşananları ve yandaşlarını.

  • Mucise Reis ;)21 Ekim 2024 17:39

    Benim dinim islam. Dinimi peygamber efendimizden ve kuranı kerim den öğrendim. Tilkilerin, çakalların, mankurtların, senin gibi sakallarıların peşinden gitmedim :D Cevap ağır gelmesin ezilme altında : )))

  • Baran21 Ekim 2024 13:58

    Sen kaç tavuk çaldın? 

  • Baran21 Ekim 2024 13:31

    Malumu tekrar etmene gerek yok. Onları biliyoruz. Suçluluk psikolojisi ile tekrarladığın belli.  Fetoş itinin şirketlerine el konulduğunda ilk zıplayanlardan biri de buydu. 

  • Mucise Reis : )21 Ekim 2024 11:01

    Kendisi abd ajanı olduğunu herkes bilmekte olup, abd artık işe yaramayacağı için zehirlemiş olabilirler.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI21 Ekim 2024 10:56

    Bu abd ve ab ülkelerinin yetiştirdiği biz Türklerin en zayıp yeri olan Din den halkın damarlarına sızan  ALLAH düşmanı ve TÜRK düşmanı abd ve ab ülkelerinin ajanı.

  • ALİ KODUŞ21 Ekim 2024 10:55

    Aslında bir vatanhain gebermiş  borsamızın tavan tavan yapmasını bekliyorum  3 gün.

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL21 Ekim 2024 10:51

    Bu da ülkesini ve İSLAMİ YETi kullan, vatanını abd ye satan abd nin yetiştirdiği, dini ticaret emtiyası haline getiren TÜRK lawrense sidir.Eğer hain başarılı olsas şuan Türkiye 5-10 parçaya abd ve ab ülkeleri ayıracaklar ve ülkemize çökmüş olacaklar idi.Bu kişi ölmemiş gebermiştir.

  • okiman0721 Ekim 2024 10:16

    ateşi bol olsun... şimdi birileri çok üzülmüştür.

  • idam21 Ekim 2024 10:07

    Musluman,i Gavura satan Pislik

  • Cavit Demir21 Ekim 2024 09:14

    Ateş in bol olsun

  • borsacı21 Ekim 2024 08:28

    ateşi bol olsun cehennemin dibine girsin.

  • Mucise Reis ;)21 Ekim 2024 08:28

    Baran ve yandaşları  abilerinin bu haberine bakalım nasıl cevap verecekler :D ..geleneksel olarak internete girip kimlerle resmi var? kimlerle videoları var ? biraz bakınca neler çıkarak ortaya neler ...:D

  • Baran21 Ekim 2024 13:26

    Ulan ahlaksız fetoş-pkk yandaşlarını iktidara gelmesi için bir tarafını parçaladın şimdi utanmadan sıkılmadan ahlaksızca iftira atmaya kalkıyorsun. Bu iftiralarının şerefsiz yalanlarının bilinç altında yolunun bunlarla kesiştiği anlaşılıyor. Bu devletle de bir problemin olduğu gayet açık. Her ne olursa olsun senin gibi alçakların rezil kepaze olması kaçınılmazdır. Çünkü pratik hayatta bunların hainlikleri bu ülkeye  zerre kadar aidiyetleri olmadığı için pis aşşağılık ve adi yalanları ile batıp gittiğine şahit oldum. Senin ve benzerlerinin durumu da farklı olmayacak.

  • Vs21 Ekim 2024 09:48

    Önce tu kaka edenler şimdi hain olduğu ortaya çıkınca sahip çıktılar arkadaki fark bu ?