E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
FETÖ'nün ASELSAN'a yönelik yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada projelerin dışarı sızdırıldığı öğrenildi
Örgüt abileri de şifreli programla bilgileri arşivledi ve yabancı ülkelere servis etti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Savcı Mustafa Gökçe tarafından ASELSAN eski çalışanı 6 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, şüphelilerin örgütün ASELSAN’daki “Pensilvanya Grubu” olduğu belirtildi. Himmet parası adı altında toplanan paralardan yaklaşık 10 bin dolarının, Pensilvanya’ya giden FETÖ’cü şüpheliler tarafından elebaşı Fetullah Gülen’e “Kutsal Hoca Payı” olarak götürüldüğü kaydedildi.
2005 YILINDA KURULDU
FETÖ yapılanması kapsamında “Aselsan Grubu”nun 2005 yılında Memurlar Vakfı’nda (MEVA) oluşturulduğu ifade edilen iddianamede, örgüt üyelerinin yemek, kahvaltı, piknik ve gezi organizasyonu adı altındaki örgütsel faaliyetlerin giderlerinin de yine bu vakıf tarafından karşılandığı belirtildi. İddianameye göre, FETÖ, yargı, emniyet, mülkiye, TSK ve MİT’te olduğu gibi ASELSAN’da da mahrem hizmetler yapılanmasına benzer bir yapılanma oluşturdu.
PROJELERİ HEDEF ALDILAR
İddianamede, bağımsız Türkiye konseptinde stratejik öneme sahip, yerli savunma sistemlerinin dışa bağımlılıktan kurtarılması ve millileştirilmesi adına Türk Savunma Sanayii’nin son yıllarda yaptığı büyük atılımların, küresel güçlerin ve onların Türkiye’deki uzantılarından biri olan FETÖ’yü rahatsız ettiği vurgulandı. Yürütülen projelerin büyüklüğünün Türkiye’nin bölgedeki caydırıcı gücünü arttırdığına dikkat çekilen iddianamede, “Bu nedenle küresel güçler ve onların istihbarat servisleri, dünya çapında örgütlenen aşırı ihtiraslı FETÖ’yü kontrol ederek Türkiye’ye karşı kullandı, bu kapsamda savunma sanayi de FETÖ tarafından hedef alındı” denildi.
PROJELER SIZDIRILDI
İddianameye göre, Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Güvenliği Yönergesi uyarınca gizlilik dereceli belgelerin internete bağlanabilen cihazlarda bulundurulmaması ve internet ağındaki e-posta yazışmalarında yer almaması gerekiyor. Ancak yapılan incelemede, bazı şüphelilere ait e-posta kayıtlarının eklerinde yönergeye aykırı olarak “Hizmete Özel” gizlilik dereceli proje belgeleri içeren dosyalar bulunduğu tespit edildi. Bu gizli belgelerin ise şüphelinin kendi çalışma konularında ve iş ile ilgili olduğu belirlendi. Yani şüphelilerin internet üzerinden projeleri kurum dışına sızdırdığı anlaşıldı. Yine örgüt toplantılarında da ASELSAN tarafından yürütülen projeler ile projelerin durumu ve hangi aşamada olduğu gibi konular da ele alınıyor ve bu bilgiler örgüt abisine aktarılıyor.
ŞİFRELİ PROGRAMLA ARŞİVLEDİLER
Yine iddianamede yer alan bilgilere göre, örgüt mensuplarınca dışarı sızdırılan projelerin şifreli programla arşivlendiği tespit edildi. Her hücrenin başındaki grup abisinin, projeleri nasıl sakladığı ise şöyle anlatıldı: Grup abisi yanında taşıdığı içerisinde LİNUX işletim sistemi olan USB’yi bilgisayara takıyor. Daha sonra ise asıl verinin bulunduğu TRUECRYPT isimli program ile şifrelenmiş başka bir USB’yi bilgisayara takıyor ve LİNUX üzerindeki şifre ile TRUECRYPT isimli programı açıyor. Bu şekilde dosyaların görünür hale gelmesiyle gelen bilgileri bu programa kaydediyor. Bilgilerin örgüt tarafından çalındığının açığa çıkmaması için böyle bir yönteme başvuran örgütün bu sistemi sayesinde veri depolamada kullanılan bilgisayarda log kaydı benzeri herhangi bir iz kalmıyor.
Yeni Şafak
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
SIZDIRMAZLIĞI PROJEMİ KALMIŞ HIRSIZ HAİNİN.
Aselsandan tamamen temizlendiler artık.Aselsanın önü açıldı.Büyük bir atılım başladı...
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (02:52)