E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFenerbahçe hisselerine Katarlı ilgisi---

Fenerbahçe hisselerine Katarlı ilgisi

Fenerbahçe hisselerine Katarlı ilgisi
24 Ağustos 2012 - 09:28 borsagundem.com

Bomba iddia: Katar Foundation Fenerbahçe hisselerinin % 15'ini almaya talip olmuş

Futbol kulüpleri yabancı sermayenin de ilgi odağı konumuna geldi. Para dergisinin kulis sayfalarından verdiği habere göre Fenerbahçe yönetimi ve dünyanın en büyük fonlarından Katar Foundation arasında bazı görüşmeler söz konusu. Futbolu yakından takip edenler söz konusu fonu Barcelona’nın formalarından hatırlayacaktır. Daha önce UNICEF dışında forma reklamı almayan Barcelona, ticari baskılara daha fazla dayanamamış ve 5 yıl için 150 milyon gibi rekor bir bedel karşılığında formasının önüne “Katar Foundation” yazdırmayı kabul etmişti. Katar malum 2016 Dünya Kupası’nın ev sahibi. Bu amaçla çok büyük miktarlarda futbol yatırımı yapılıyor.
Dergi, fonun Fenerbahçe’den yüzde 15 oranında hisse almak için talip olduğunu öne sürüreken, bu konuda ön görüşmeler yapıldığını iddia ediyor. Hatta tarafların hisse devri konusunda ciddi yol aldığını da vurgulayan yazıda, "Hatta anlaşma olması halinde söz konusu görüşmelerin kısa süre içinde KAP’a (Kamuyu Aydınlatma Platformu) açıklanacağı konuşuluyor" deniliyor. Hisse satış fiyatıyla ilgili de şu ayrıntılar veriliyor: "Son bir bilgi notu da pazarlığa konu olan rakamla ilgili. Bu konuda taraflar gizlilik ilkesi gereği rakamı sır gibi saklıyor. Biz bu haberi yaparken Fenerbahçe hisselerinin borsa fiyatı 50 TL civarındaydı. Bu rakam baz alınırsa yüzde 15 Hisse 75 milyon TL’lere tekabül ediyor." Para dergisinin kulisi doğru mu bilinmez ama rakamlar tamamen hatalı. Çünkü Fenerbahçe'nin piyasa değeri 1 milyar 232 milyon lira. Sermayesi de 25 milyon lira. Eğer hisse satış fiyatında borsa değeri olan 50 lira baz alınırsa Fenerbahçe'nin yüzde 15'i  185 milyon liraya denk geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)