E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisFener hissesinde Juventus sendromu---

Fener hissesinde Juventus sendromu

Fener hissesinde Juventus sendromu
04 Temmuz 2011 - 09:28 borsagundem.com

Hafta sonu yapılan futbolda şike operasyonunun borsada da Fenerbahçe hisselerini vurması bekleniyor.

Hafta sonu yapılan futbolda şike operasyonunun borsada da Fenerbahçe hisselerini vurması bekleniyor. Fener yatırımcısının korkusu Juventus hisselerindeki gibi sert düşüş yaşanması.
Futbolda şike iddalarına yönelik yapılan soruşturma kapsamında dün gerçekleştirilen operasyonla Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere futbolcu ve yöneticilerin gözaltına alınması tüm Türkiye’de büyük yankı uyandırdı. Hafta sonu yapılan operasyonun etkilerinin bugün borsada da hissedilmesi bekleniyor.
Fenerbahçe Sportif hisselerinin yoğun satış baskısında kalabileceğini kaydeden borsacılar, bundan 5 yıl önce İtalya’nın ünlü kulübü Juventus’un başına gelenleri hatırlattı. İtalya’da şike nedeniyle 2006 yılında küme düşürülen Juventus’un Milano borsasındaki hisseleri de sert düşmüştü. O dönemde 2.5 Euro olan Juventus hisseleri, küme düşürülmesinin ardından borsada 1 Euro’nun altına gerilemişti.
Operasyonun nasıl sonuçlanacağı konusunda yorum yapmak için erken olduğunu kaydeden borsa uzmanları, ancak yatırımcının belirsizlik ortamını sevmediğini, bu yüzden Fenerbahçe hisselerinde sert dalgalanmalar olabileceği konusunda yatırımcıları uyardı. Fenerbahçe’nin şampiyonluk sonrası, hisselerinde yaşanan sert düşüşün son gelişmeyle daha da artabileceği kaydediliyor. Fenerbahçe hisseleri bu yıl 29 Nisan’da 103 lirayla zirve yaptıktan sonra düşüşe geçmişti.
Şampiyonluk kazandırmadı
Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ilan ettiği 22 Mayıs’ta 88.75 lira olan Fenerbahçe Sportif hisseleri, 9 işlem gününde yüzde 24.22 değer kaybederek 67.25 liraya gerilemişti. Fenerbahçe hisseleri cuma günü ise 71.25 lira seviyesinden kapanmıştı. Son olaylar sonrası hisselerde yaşanabilecek düşüşün ne kadar olabileceği konusunda da bir borsacı, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) şirket birleşmesi sonrası belirlediği çağrı fiyatını hedef gösterdi.
SPK, Fenerbahçe’nin halka açık şirketiyle diğer şirketlerini birleştirmesi sonrası yapılacak çağrı fiyatını 57.98 lira olarak açıklamıştı. Öte yandan, Fenerbahçe Sportif hisselerinde yaşanacak olası satış baskısının, borsadaki diğer kulüplerin şirketlerinin hisselerini de etkileyebileceği kaydediliyor.
Yelda Şumnulu/Star

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)