E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'in gözü korktu---

Fed'in gözü korktu

Fed'in gözü korktu
18 Şubat 2016 - 09:16 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri beklentileri değerlendirdi.

Dün açıklanan Ocak ayı FOMC tutanaklarına baktığımızda Fed yetkililerinin çekinceleri ön plana çıktı. Aralık ayında 2016 faiz artış hedefi olarak dört kez arttırım bekleyen üyeler, bu hedefin azaltılabileceği sinyalini verdiler. Global risklerin arttığından endişe edilmesi ve Çin’de yaşanan problemlerin ABD’ye yayılabileceği korkusu da Fed üyelerinin faiz artışında bir kez daha düşünecekleri anlamına geliyor. Tutanaklarda geçen ifadelere göre üyeler, faiz arttırmadan önce temkinli olacaklarını ve enflasyon rakamlarında da net bir şekilde hedefe ulaşıldığını görmek istediklerinin altını çizdiler. Fed’in içerisinde şahin görüşleriyle dikkatimizi çeken Bullard gece yapmış olduğu konuşmada faizi arttırmanın akılcı olmayacağının altını çizdi. Böylelikle son tutanaklara baktığımızda Fed’in gözünün korktuğunu ve bu sene kolay kolay faiz arttıramayacağını belirtebiliriz. Bu açıklamalardan sonra Fed’in faiz artış ihtimali ilk altı ay içerisinde azalırken, ABD datalarının önemi bir kez daha ortaya çıkmış olacak. Fed’in bu görüşlerinin ardından Eurusd paritesi 1.1100 seviyelerinde tutunmayı başardı. Günlük bazda 5-10 günlük üssel ortalamalar yeni bir sinyal üretmek üzere birbirine yaklaşmış durumda. İlk direnç ise 1.1160 seviyesi. Fiyatların bu seviyenin üzerinde günlük kapanışlar gerçekleştirmesi halinde ortalamalar yeni bir al sinyali üretebilir. Bu seviye üzerinde 1.1250-1.1340 seviyeleri direnç olarak karşımıza çıkıyor.

Petrolde Anlaşma Sağlandı…

Katar’da gerçekleşen petrol zirvesinin ardından gözler dün yapılan İran ile olan müzakerelere çevrilmişti. Daha önce yapılan açıklamalarda İran’ın Doha’da ki anlaşmayı kabul etmediğine dair spekülasyonlar vardı. Ancak İran Petrol Bakanı toplantı sonrası yapmış olduğu açıklamada Opec ve Opec dışı ülkelerin almış olduğu kararı desteklediğini belirtti. Böylece kısa vade de petrol üzerindeki baskı yerini biraz da olsa rahatlamaya bırakmış durumda. Burda önemli olan ülkelerin bu anlaşmaya katılması ve ortak bir karar çıkması. ABD ham petrol fiyatları 31 dolar seviyesini aşarken, geçen ay gördüğü 35 dolar seviyesi tekrar test edilebilir. İlk destek seviyesi 30 dolar, ana destek seviyesi ise 27 dolar olarak takip edilebilir.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)