E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED'e İsrailli başkan yardımcısı---

FED'e İsrailli başkan yardımcısı

FED'e İsrailli başkan yardımcısı
12 Aralık 2013 - 11:25 borsagundem.com

İsrail Merkez Bankası Eski Başkanı Stanley Fischer'a, Fed'de başkanlığına geçmesine kesin gözüyle bakılan Yellen'in koltuğu teklif edildi

İsrail Merkez Bankası'nın bir önceki başkanı Stanley Fischer'a, ABD Merkez Bankası(Fed) başkanlığına gelecek olan Janet Yellen'den boşalacak başkan yardımcılığı görevinin teklif edildiği bildiriliyor.
Konuya yakına bir kaynak, İsrail'deki görevinden sekiz yıl sonra Haziran ayında ayrılan Fischer'a Fed başkan yardımcılığı görevinin Beyaz Saray tarafından teklif edildiğini söyledi.

Şimdiki Başkan Ben Bernanke'nin ardından Janet Yellen'in Ocak ayında yeni Fed başkanı olarak göreve  başlaması bekleniyor. Yellen'in Fed başkanlığı için ABD Senatosu'ndan gelecek hafta onay alması bekleniyor. Dünyanın en önemli parasal ekonomistlerinden biri olarak bilinen Zambia doğumlu 70 yaşındaki Fischer hem ABD hem de İsrail vatandaşı. Daha önce Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası'nda önemli görevler yapmış olan Fischer, Beyaz Saray'ın teklifini kabul ederse, ataması Senato'nun onayından geçmek zorunda. Beyaz Saray konuyla ilgili açıklama yapmazken, Fed sözcüsü ise adaylıklardan Beyaz Saray'ın sorumlu olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)