E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed'de şahin görünüm artıyor---

Fed'de şahin görünüm artıyor

Fed'de şahin görünüm artıyor
31 Aralık 2015 - 09:14 borsagundem.com

Fed'deki üyelerin değişecek olması Fed'in alacağı kararları değiştirebilir

2016’ya girerken Fed’in içerisinde değişim gerçekleşiyor. Oy verme yetkisine sahip üyelerden görev süreleri dolan 4 üye yerini başka bir 4 üyeye devredecek. Bu değişim Fed içerisindeki para politikasına ait görüşü daha da şahinleştirebilir. Çünkü oy verme yetkisini devralacak üyeler diğerlerine göre sıkı para politikasından yana tavır sergiliyorlar. Bu yüzden 2016 yılı piyasalar açısından yine kolay olmayacaktır. Yılın ilk aylarında sert değer kayıpları yaşayan ürünlerde tepki hareketlerini görebiliriz. Ancak yılın genelinde yine doların konuşulacağı, emtiaların değer kaybedeceği ve faizlerin yükselmeye devam edeceği bir yıl olacak gibi görünüyor. Tabii ki bu durumdan en çok eurusd paritesi etkilenecektir. Kısa vade de Euro lehine tepki yükseliş ihtimalleri devam edebilir. 1.0990 seviyesinin aşılması halinde 1.1100 seviyelerine doğru bir yükseliş izleyebiliriz. Geri çekilmelerde ise 1.0900 önemli olacaktır. Kırılması halinde 1.0800 direncine kadar geri çekilme gündeme gelebilir.

Asgari ücret artışı TL’yi nasıl etkileyecek?

Dün Çalışma Bakanı Soylu, asgari ücret tartışmasına son noktayı koydu. Asgari ücret 1 ocak itibariyle 1.300 TL olacak. Peki bu durum piyasaları nasıl etkiler? Artışın %40 gibi bir bölümü Hazine tarafından karşılanacak olsa da şirketler üzerinde ekstra bir maliyeti olacağı için piyasalar bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Maliyetlerin artması, enflasyonu da tetikleyecek bir unsur olarak yer alıyor. Enflasyonun da yükselen bir trend de olduğunu düşündüğümüzde TL tarafına yansımalarının olumlu olmayacağını söyleyebiliriz. Bu etkiler nedeniyle dolar/tl kuru ilk tepkiyi 2.92 üzerine çıkarak verdi. Ancak esas trendi etkileyecek unsur yurtdışı piyasalardan gelecektir. 2016’nın ilk aylarında yurtdışı piyasalarda genel bir bozulma olmadığı müddetçe TL’deki değer kayıpları sınırlı kalabilir. Özellikle endeksler tarafında yeni bir satış baskının oluşması ve İç piyasadaki olumsuzlukları da katmamız halinde TL’de yeniden hızlı değer kayıpları görülebilir. Son günlerde yine dar bir banda sıkışan dolar/tl kurunda ise 2.90 seviyesinin aşağı kırılması TL tarafının 2016 ‘nın ilk aylarında daha güçlü kalmasını sağlayabilir. Direnç olarak ilk etapta 2.9300 seviyesi ön plana çıkarken, yükselişin kalıcı olabilmesi için günlük bar kapanışlarının 2.9700 seviyesi üzerinde gerçekleşmesi gerekir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)