E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed yetkilisinden 'faiz artışı' sinyali---

Fed yetkilisinden 'faiz artışı' sinyali

Fed yetkilisinden 'faiz artışı' sinyali
26 Mayıs 2023 - 19:29 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, 13-14 Haziran’daki toplantıda her ihtimalin masada olduğunu, faiz artışı ihtimalinin ise hala kuvvetli olduğunu belirtti

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, hayal kırıklığı yaratan son enflasyon verisi sonrası önümüzdeki toplantıda faiz artışı ihtimalinin masadan kalkmadığını belirtti.
Mester CNBC’ye verdiği mülakatta Haziran ayındaki toplantıda her seçeneğin masada olduğunu söyledi.

"DAHA FAZLA YAPACAK İŞİMİZ VAR"

Enflasyonun hala çok yüksek olduğunu ve bunun endişe verici olduğunu belirten Mester “İnatçı enflasyon ve güçlü tüketici harcamaları Fed’in fiyatları kontrol altına almak için daha fazla faiz artışı yapması gerektiğine işaret ediyor. Bugün açıklanan enflasyon verisi daha fazla yapacak işimiz olduğunu gösteriyor ” değerlendirmesini yaptı. Mester’in bu sene FOMC’de oy hakkı bulunmuyor.

ABD’de PCE enflasyon verisi, enflasyonun yüzde 5’e yakın kalarak Fed’in yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde seyrettiğini göstermişti.

Fed yetkilileri arasında faiz artışlarının devam edip etmemesi konusunda farklı görüşler mevcut. Bazı yetkililer 13-14 Haziran’daki toplantıda artışlara ara vermekten yana olduğunu açıklamıştı.

Fed yetkilileri faiz artırımı konusunda ikiye bölündü

 

Tokyo’da enflasyon yavaşladı

 

ECB Başkanı Lagarde'dan 'enflasyonla mücadelede kararlılık' mesajı

 

İngiltere Maliye Bakanı'nda gıda enflasyonu açıklaması: Endişe verici

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)