E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed sonrası piyasada yükseliş olabilir---

Fed sonrası piyasada yükseliş olabilir

Fed sonrası piyasada yükseliş olabilir
15 Aralık 2015 - 09:35 borsagundem.com

Fed'in faiz kararını açıklamasının ardından risk iştahında toparlanma ile yükseliş gerçekleşebilir

FOMC öncesi son fırsat...
Çarşamba günü açıklanacak FOMC kararı öncesinde dünya piyasalarından çelişkili sinyaller geliyor. Avrupa piyasaları ve gelişmekte olan borsalarda gün boyu görülen sert satışlar sonrasında Wall Street kapanışa doğru DXY dolar endeksinde görülen gevşemeye paralel değer kazandı. Asya borsalarında Japonya’daki sert satışlar dışında önemli bir hareket görülmüyor. 
Güne güçlü bir başlangıç yapan Türkiye piyasaları gelişmekte olan piyasalardaki satış dalgasından uzun süre ayrışamadı. Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasında başkanlık sistemine vurgu yapması ve Türk lirasında yaşanan değer kaybının da etkisiyle Borsa İstanbul  %1,4 değer kaybederken tahvil faizlerinde 5-10 baz puanlık kayıplar görüldü. 
ABD ve Avrupa vadeli piyasalarındaki yükselişe paralel Borsa İstanbul’un %0,5’in üzerinde bir yükselişle güne başlamasını bekliyoruz.  Son 10 günde yaşanan sert düşüş sonrasında Borsa İstanbul’daki değerlemeler 7,8 F/K ve gelişmekte olan ülkelere göre %28 iskonto ile Fed ve Çin kaynaklı riskleri büyük ölçüde yansıtıyor. FOMC sonrasında küresel risk iştahında beklediğimiz toparlanma olması durumunda borsada sert bir yükseliş görebiliriz. 



Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)