E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizFed sonrası BİST'in açılışında satıcılı seyir bekleniyor---

Fed sonrası BİST'in açılışında satıcılı seyir bekleniyor

Fed sonrası BİST'in açılışında satıcılı seyir bekleniyor
15 Aralık 2016 - 09:09 borsagundem.com

Şeker Yatırım, sabah raporunda BSİT'in Fed sonrası satıcılı açılacağını ancak sonrasında yurtdışı piyasaları takip ederek dengelenme çabası içinde olmasını beklediğini açıkladı.

Güne hafif satıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi günün devamında FED’in faiz kararı öncesinde 76.500-77.000 seviyeleri aralığında yatay bir seyir izledi ve günü de yurt dışına paralel önceki seviyelerinden yatay (%0.1 düşüşle) 76.881 seviyesinden tamamladı.
FED, piyasaların merakla beklediği faiz kararını dün akşam açıkladı. FED beklentiler dahilinde politika faizi oranını 25 baz puan artırarak %0,50-0,75 aralığına yükseltti. FED ayrıca 2017 yılı için faiz tahminini %1,40'a, 2017 yılı için faiz artışı öngörüsünü de 2’den 3’e çıkardı. FED'in dünkü toplantısında beklenenden daha fazla şahin bir tutum sergilemesi sonrası Dolar endeksi hızla yükselirken, TL başta olmak üzere gelişmekte olan para birimleri değer kaybetti. Karar sonrasında Dolar/TL kuru 3.46 TL seviyelerinde 3.53 TL seviyeleri üzerine yükseldi. FED’in dünkü açıklamaları sonrası ilk fiyatlamaların
olumsuz olması bugün BİST’in de güne satıcılı bir seyirle başlamasını beraberinde getireceğini düşünüyoruz. BİST’in sonrasında yurt dışı ve alternatif piyasaları takip ederek dengelenme çabası içinde olmasını bekliyoruz. İçeride Eylül ayı işgücü istatistikleri verisi dışarda ise İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı ve ABD’den gelecek TÜFE enflasyonu, Philadelphia FED endeksi ve Empire imalat endeksi günün önemli verileri olacak.

Şeker Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 15.12.2016

 

FED 2016'yı şahin bitirdi

 

Dolar/TL Fed sonrası 3.54 oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)