E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizFed piyasaları kırmadı---

Fed piyasaları kırmadı

Fed piyasaları kırmadı
17 Aralık 2015 - 09:04 borsagundem.com

Amerikan Merkez Bankası Fed'in faiz kararı nihayet geldi. İkon Menkul, piyasaların beklentisine paralel gelen kararı yorumladı.

Fed piyasaların beklentilerini kırmadı ve faizleri 0.25 baz puan arttırdı. Daha önce 0 ila 0.25 baz puan arasında gecelik dalgalanan faiz bandı da 0.25-0.50 aralığına yükselmiş oldu. Kararın ardından gözler yapılacak sözlü açıklamalara çevrilmişti. Fed hem metinde hem de Yellen’ın basın açıklaması yaptığı toplantıda mümkün olduğunca güvercin açıklamalar yapmaya çalıştı. Faizlerin kademeli artacağını belirten FED, yine piyasalardaki durumu ve diğer riskleri de takip altına alacaklarını belirtti. Enflasyon konusunda ise yeni faiz arttırım için %2 rakamına ulaşmaya artık ihtiyaç olmadığını ancak para politikasının genişlemeci bir biçimde sürmeye devam edeceğini belirtti. Kararın ardından piyasalarda dalgalanma olsa da, korkulan riskler şimdilik görülmedi. Peki bundan sonra piyasalar nasıl etkilenecek?
 
SP500
 
ABD borsaları açıklamaların ardından geceyi %1’in üzerinde artıda tamamladı. Faizlerin artması doları güçlendirirken, faiz tarafından çıkan paranın da hisse senetlerine girmesine neden oldu. Artık endekslerdeki yukarı hareket güç kazanmaya devam edebilir. Özellikle yıl sonununda gelmesiyle birlikte noel baba rallisinin başladığını görebiliriz. SP500 vadeli endeksinde önemli 2050 direncinin aşılması ve günlük bazda kapanışın gerçekleşmesiyle birlikte son üç gündür devam eden yükseliş sürüyor. Fiyatların 2030 seviyesini kırmadığı müddetçe yukarı yönlü hareketlerin ilk etapta 2100 seviyesine kadar devam etmesini bekleyebiliriz.
 
EURUSD
 
Faiz kararının ardından dolar endeksi tekrar güç kazanmaya başladı. EURUSD paritesi de önemli 1.0900 desteğini kırarak 1.0850 seviyesine kadar geri çekildi.Günlük bazda 1.0920 üzerinde kapanış gerçekleşmediği müddetçe görünüm negatif. Dünkü kararın ardından EURUSD paritesi yönünü tekrar aşağı çevirebilir.
 
USDTRY
 
En merakla beklenen soru ise kararın ardından gelişmekte olan ülke para birimlerinde ne olacağıydı. Fed’in güvercin tutumunu sürdürmesi özellikle TL tarafına olumlu yansıdı. Ancak bu görünüm uzun sürmeyebilir. Gelişmiş borsalarda yeni bir trendin başlaması paranın yönünü gelişmiş borsalara doğru çevirebilir. Bu yüzden USDTRY tarafındaki geri çekilmeler yerini tekrar yükseliş hareketlerine bırakabilir. Teknik anlamda 2.93 kritik olacaktır. Bugün bu seviye altında gerçekleşecek kapanış USDTRY tarafındaki yükselişin kısa vade de sona ermesine neden olabilir. Fiyatların 2.96 direncini tekrar aşması halinde ise yukarı yönlü hareket devam edecektir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)