E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed öncesi piyasaların yönü belirsiz---

Fed öncesi piyasaların yönü belirsiz

Fed öncesi piyasaların yönü belirsiz
14 Haziran 2017 - 08:01 borsagundem.com

Yatırımcılar FED öncesi temkinli davranmaya devam ediyor

Asya borsaları Fed'in bu akşamki para politikası kararı öncesinde karışık seyir izlerken, yatırımcılar ABD'de faizlerin yılın geri kalanındaki seyri hakkında fikir verecek olan toplantı öncesi temkinli tavır sergiliyorlar.
Çin'de yayımlanan veriler perakende satışlar ve sanayi üretiminin Mayıs ayında beklentilerin üzerinde arttığını gösterse de, kentlerde yatırımların beklentileri karşılamaması ülke ekonomisinin ivme kaybettiği endişelerini güçlendirdi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları endeksi  ve Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 0.1'den az artıda bulunuyor. Shanghai bileşik endeksi  ise yüzde 0.6 geriledi. ABD borsaları ise Asya'ya kıyasla daha güçlü bir performans sergiledi. ABD'deki başlıca üç hisse senedi endeksi de dün yeni rekorlardan kapandı. S&P 500 teknoloji sektörü endeksi önceki iki günde yaklaşık bir yılın en sert kayıplarını kaydetmesinin ardından dün yüzde 0.9 yükseldi. Fed para politikası hakkındaki kararını bugün TSİ 21:00'de yayımlayacak. Ardından Fed Başkanı Janet Yellen basın toplantısı düzenleyecek.
Yatırımcıların neredeyse tamamı Fed yetkililerinin daha önceki açıklamaları doğrultusunda faizlerin artırılacağını düşünüyor. Bu nedenle dikkatlerin odağında para politikasının görünümü ve Fed'in devasa bilançosunu ne zaman küçültülmeye başlayacağı olacak. Fed bugünkü toplantıdan sonra yılın geri kalanında bir defa daha faiz artırabileceğine işaret etse de opsiyon kontratları  Aralık ayına kadar faizlerin artırılmasına sadece yüzde 40 ihtimal tanıyor. Ayrıca piyasaların beş yıllık dönemde enflasyon beklentisi 
düzenli olarak geriliyor.
Şu anda yedi ayın dip seviyesi olan yüzde 2.18'de bulunan bu oran ABD Başkanı Donald Trump'ın sürpriz şekilde seçimleri kazandığı Kasım ayında yüzde 2.52 düzeyindeydi. Bu nedenle piyasalar karar metni ve Yellen'in konuşmasında para politikasında sıkılaştırmaya işaret eden ifadelerini yakından takip edecek. Sıkılaştırma yanlısı açıklamalar ABD Hazine tahvili faizlerini yükseltebileceği gibi doların da değer kazanmasını sağlayabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)