E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed korkusu yeniden başladı---

Fed korkusu yeniden başladı

Fed korkusu yeniden başladı
08 Kasım 2013 - 15:48 borsagundem.com

ABD tarımdışı istihdam verilerinin iyi gelmesi Fed'in tahvil alımını düşüreceği beklentisini güçlendirdi

Tekstil Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Timuçin Alp, ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımını düşürmek için en az 200 bin artış beklediği yorumlarını anımsatarak, "Bugün açıklanan ABD
tarım dışı istihdam verisinin bu beklentiyi yeniden destekleyebilir" diye konuştu.

Timuçin Alp Foreks'e yaptığı açıklamada, Eylül’deki 148 bin artış sonrası 120 bin olarak beklenen Ekim ABD tarım dışı istihdam verisi 204 bin olarak gerçekleştiğini belirtti.

Alp, Ağustos ayında FED’in varlık alımını düşürmek için en az 200 bin artış beklediği yorumları olduğunu hatırlatarak, "Gelen veri bu beklentiyi yeniden destekleyebilir. 2013 sonu ABD işsizlik oranı beklentisi %7.2-%7.3 aralığına düşürülmüştü. FMOC tutanaklarında azaltım ölçülü olacak. Alımlar işsizlik %7, enflasyon %2 olduğunda sona erecekti" diye konuştu.Tekstil Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Timuçin Alp, ABD Merkez Bankası'nın (FED) varlık alımını düşürmek için en az 200 bin artış beklediği yorumlarını anımsatarak, "Bugün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin bu beklentiyi yeniden destekleyebilir" diye konuştu.

Timuçin Alp Foreks'e yaptığı açıklamada, Eylül’deki 148 bin artış sonrası 120 bin olarak beklenen Ekim ABD tarım dışı istihdam verisi 204 bin olarak gerçekleştiğini belirtti.

Alp, Ağustos ayında FED’in varlık alımını düşürmek için en az 200 bin artış beklediği yorumları olduğunu hatırlatarak, "Gelen veri bu beklentiyi yeniden destekleyebilir. 2013 sonu ABD işsizlik oranı beklentisi %7.2-%7.3 aralığına düşürülmüştü. FMOC tutanaklarında azaltım ölçülü olacak. Alımlar işsizlik %7, enflasyon %2 olduğunda sona erecekti" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ucuzları toplamalı08 Kasım 2013 16:43

    parasal genişleme azaltılamayacak yoksa bankaları yine batar boşuna piyasalar panik yapıyor.

  • keriz avlıyorlar08 Kasım 2013 16:37

    320.000.000 kişi nufuslu bir ülkede 204bin kişi ekimde işe girmiş de çok mu önemli boşuna piyasalar endişelendi kaptırmayın malları.