E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaFED kesintiye ne zaman gidecek?---

FED kesintiye ne zaman gidecek?

FED kesintiye ne zaman gidecek?
06 Temmuz 2013 - 02:08 borsagundem.com

Beklentilerin çok üzerinde gelen tarım dışı istihdam datası gözleri yeniden FED'a çevirdi. Şimdi sıra kesintini ne zaman başlayacağı haberinde

Dün gelen tarım dışı istihdam rakamları FED’in hamlesinin zamanlamasını yeniden gündeme taşıdı.
163 binlik artış beklenirken 190 binin üzerinde artışı işaret eden tarım dışı istihdam datası FED’in elini güçlendirirken tahvil alım programındaki kesintiye ne zaman başlanacağı sorularını bir kez daha akıllara getirdi.
22 Mayıs toplantılarında Başkan Bernanke’nin varlık alım programlarının sınırlandırılması ve bunun içinde istihdam verilerine bakılacağı sinyali sonrasında birkaç tarih öne çıkmıştı. Haziran toplantısında ise 2013’ün sonunda sınırlamaya gidileceği 2014 ortasında ise tahvil alım programının biteceği takvimi açıklandı.
Açıklamalar piyasaları veri bağımlısı hale getirirken, sınırlamanın Eylül mü, Kasım mı yoksa Aralık ayında mı başlayacağı sorulamaya başladı.
Goldman Sach’ın tarım dışı istihdam verisi sonrasında yaptığı değerlendirmede, FED’in Eylül ayında kesintiye gideceği teyit edildi.
Başekonomist Jan Hatzius’un gönderdiği raporda, verinin beklentilerin çok üzerinde gelmesi nedeniyle, tahminlerinde bir değişiklik yapmazken Eylül ayı için inancın daha da güçlendiğine dikkat çekti. Hatzius FED’in Eylül ayında 85 milyar dolar olan tahvil alım programını 65 milyar dolara çekeceğini belirtti.    
Frenuency Economics başekonomisti Jim O’Sullivan verinin beklentilerin çok üzerinde geldiğini bu neden de FED’in Eylül ayında  adım atacağı konusunda Hatzius’a destek verdi.
CIBCWM Economics’ten Avery Shenfeld, verinin tahvil piyasası için negatif haber olduğunu belirtirken, hisse senedi piyasalarında heyecanın artacağına dikkat çekti.
Alliance for American Manufacturing Başkanı Scott Paul ise verinin ekonomin istihdam yarattığını göstergesi olduğunu dile getirdi.
BTIG başekonomisti Dan Greenhaus’da FED’in Eylül ayında devreye gireceğini savundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)