E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faizi sonbaharda mı artırır?---

Fed faizi sonbaharda mı artırır?

Fed faizi sonbaharda mı artırır?
13 Şubat 2015 - 08:20 borsagundem.com

Ekonomistler Fed'in faiz artırımı için Eylül veya Aralık ayına bekleyeceğini düşünüyorlar

Wall Street Journal tarafından yapılan Şubat ayı faiz anketine göre ekonomistler, Fed'in 32 aydır yüzde 2 enflasyon hedefinin gerisinde olması nedeniyle kısa vadeli faiz oranlarını artırmak konusunda acelesi olmayacağını öngörüyorlar. 
69 ekonomistin katılımı ile yapılan ankette, birçok ekonomist ekonominin beklendiği gibi gelişmesi halinde yıl ortasında bir faiz artırımı olabileceğini ifade ederken, diğerleri ise Fed'in Eylül veya Aralık ayını bekleyebileceğini düşünüyorlar. 
69 ekonomistin Haziran ayı için Fed faiz oranı beklentilerinin ortalaması yüzde 0,29 olurken, Aralık ayı için faiz beklentileri ise yüzde 0,89'dan 0,82'ye indi. 2016 Haziran için faiz beklentisi yüzde 1,63'den yüzde 1,50'ye gerilerken, Aralık 2016 için faiz beklentilerinin ortalaması ise yüzde 2,31'den 2,20'ye indi. 
Ekonomistler, Haziran ayında ABD'de enflasyon sadece yüzde 0,2 olacağını tahmin ettiler. Ocak ayı anketinde bu oran yüzde 0,5 olmuştu. 2015 yıl sonu enflasyon tahmini de yüzde 1,6'dan 1,4'e indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)