E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed çıkışı Türkiye'yi nasıl etkileyecek---

Fed çıkışı Türkiye'yi nasıl etkileyecek

Fed çıkışı Türkiye'yi nasıl etkileyecek
13 Kasım 2013 - 12:22 borsagundem.com

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Euroasia Başkanı Orhan Ökmen, Fed'in çıkışının Türkiye'yi fazla etkilemeyeceğini söyledi

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Euroasia’nın Başkanı Orhan Ökmen, CNBCe'nin sorularını yanıtladı. Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Ökmen, ABD Merkez Bankası Fed’in beklenenden erken para musluklarını kısmasının Türkiye’de kriz etkisi yaratmayacağını söyledi.

TÜRKİYE ÇOK ETKİLENMEYECEK
Ökmen, “Teorik olarak düşüneceksek, Fed’in bu kararı uygulayacağı zamana kadar bir para çıkışı olacak. Ama bu her gelişmekte olan ülke için geçerli değil. Fed geri çekilecekse de bunu hemen yapmayacak. Kademeli olarak yapacak. Türkiye bu kademeli geri çekilişi kaldıracak finansal açıdan güce sahip. Türkiye için risk, cari açığın finansmanında ani bir çıkış olması. Kademeli olarak çıkış Türkiye’yi etkileyemecektir. Türkiye geri çekilmeden kriz boyutunda etkilenmeyecek” dedi. Ökmen, “Türkiye’de bütçe disiplini devam ettiği sürece ödemeler dengesi ya da bilanço krizinden bahsetmek doğru olmaz” diye devam etti.

KREDİ NOTUNU ETKİLEYECEK BİR ŞEY YOK
Türkiye’nin kredi notuna yönelik açıklamalar da yapan Ökmen, şu aşamada kredi notunu olumlu ya da olumsuz etkileyecek bir durum olmadığını ifade etti.

SEÇİMLERİ İZLEYECEĞİZ
Ökmen, bugüne kadar bütçe disiplinine mükemmel bir uyum sağlandığını, Türkiye'nin başarısının arkasında da bunun yer aldığını söyledi. Yaklaşan seçime yönelik konuşan JCR Euroasia Başkanı, "Her seçimde bir parça popülizm olur. Bu seçim sürecinde de bütçe disiplininden uzaklaşılıp uzaklaşılmadığının takibinde olacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)