E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed belirsizliği piyasaları düşürdü---

Fed belirsizliği piyasaları düşürdü

Fed belirsizliği piyasaları düşürdü
13 Kasım 2013 - 09:35 borsagundem.com

Piyasalar ABD Merkez Bankası başkanlarından gelen farklı mesajların etkisiyle düştü

Asya ve ABD borsaları, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen farklı işaretlerin tahvil alımlarının yakın zamanda azaltılmaya başlanabileceği endişelerini artırmasıyla bugün düştü. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 1.3 düşüşle bir aydan uzun sürenin en düşük seviyesini görürken, Japonya'nın Nikkei endeksindeki kayıp yüzde 0.4 seviyesinde yer aldı. Endonezya rupisi 4.5 yıldan uzun sürenin en düşük seviyesine geriledi.

YELLEN BEKLENİYOR
Yatırımcılar Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen'ın yarın Senato'da yapması beklenen açıklamalara odaklanmış durumda. ABD'de Dow ve S&P 500 endeksleri, tahvil getirilerindeki yükselişin ardından Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya ne zaman başlayacağı tartışmasının artmasıyla dün hafif düşüşle kapandı. Fed yetkililerinden farklı açıklamalar gelmesi, bankanın gevşek para politikalarının görünümüne dair belirsizliğin artmasına neden oluyor.

FED BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR
Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota ve Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart dün yaptıkları açıklamalarda para politikasının ekonomiye destek sağlayıcı olmaya devam etmesi gerektiğini belirttiler. Lockhart tahvil alımlarının azaltılmaya başlanmasının Fed'in 17-18 Aralık'taki toplantısında ihtimallerden biri olabileceğini de belirtti. Buna karşılık Dallas Fed Başkanı Richard Fisher CNBC'ye yaptığı açıklamada, tahvil alımlarının sonsuza kadar devam edemeyeceğini söyledi. ABD'de dün tahvil getirileri Eylül ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)