E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinFed aşıkları ---

Fed aşıkları

Fed aşıkları
30 Eylül 2013 - 08:00 borsagundem.com

Fed Başkanı olmaya yaklaşan Yellen’in en büyük destekçisi Fed’de tanıştığı eşi...

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Janet Yellen (67), 2014 başında görev süresi dolan Fed Başkanı Ben Bernanke’nin yerine en büyük aday olarak gösteriliyor. Yellen’in başarısının ardında kendisi gibi ekonomist olan Nobel ödüllü eşi George Akerlof’un (73) desteğinin önemli rolü var.
Yellen, kariyerinin büyük bir kısmını geçirdiği Fed’de hayatının aşkını da buldu. Amerikan Reuters Ajansı, Yellen ile eşi George Akerlof’un (73) aşklarını anlatan bir ‘analiz’ yayınladı.
Yellen 1977 yılında Harvard Üniversitesi’nde parlak bir öğretim görevlisiyken Fed’den iş teklifi aldı. Akerlof ise, ekonomist olarak Kaliforniya Üniversitesi’nden London School of Economics’e geçişi öncesi, 1977’de Fed’de geçici bir araştırma görevi üstlendi. Fed’in resmi bir yemek davetinde tanışan iki isim bir yıldan kısa sürede evlendiler ve ekonomi dünyasının en donanımlı çiftlerinden biri oldular. Akerlof 2001 yılında Nobel ekonomi ödülünü aldıktan sonra Yellen’in kendisine verdiği desteği şu sözlerle aktardı:
“Kişiliklerimiz mükemmel örtüşmekle kalmıyor, makroekonomi konusunda da çok iyi anlaşıyoruz. Tek anlaşmazlığımız, eşim serbest ticareti benden biraz daha fazla destekliyor.”
Çok iyi bir aşçı...
Yellen ve Akerlof yıllar içinde fakirlik ve işsizlik üzerine akademik araştırmalara imza attılar. 1994’te Yellen Fed’e dönerken Akerlof akademisyen olarak kaldı. Çiftin oğulları Robert ise Yale Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi görerek anne ve babasının yolunu takip etti. Arkadaşları Yellen’in çok başarılı bir aşçı olduğunu da belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)