E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BCR Publishing tarafından 2001 yılından bu yana dünyanın farklı yerlerinde düzenlenen ve bu yıl 19-20 Mart tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen konferans, 25 ülkeden 150 finans sektörü temsilcisine Türkiye’yi bir başarı öyküsü olarak ele aldı.
BCR Publishing Editörü Micheal Bickers:
“Türk hükümetinin konuya verdiği desteğin sektörün büyümesinde çok önemli bir unsur”
Türkiye’de hızlı ilerleyen faktoring ve bunun dünya ticareti üzerine etkisi nedeniyle konferansı Türkiye’de düzenlemeye karar verdiklerini açıklayan BCR Publishing Editörü Micheal Bickers, iki gün sürecek konferansı Türkiye modellemesi ile başlatarak, bu başarı öyküsünün dünyada gelişmekte olan ülkelere örnek olmasını istediklerini belirtti. İhracat faktoringinde dünyada ikinci ülke konumunda olan Türkiye’nin gelişme hızını inanılmaz bulduklarını belirten Bickers, Türk hükümetinin konuya verdiği desteğin de sektörün büyümesinde çok önemli bir unsur olduğunu belirtti.
BCR Publishing Editörü Micheal Bickers moderatorlüğünde, birinci günün ilk oturumu olarak gerçekleştirilen Türkiye Oturumu’na, Factors Chain International Başkanı ve Faktoring Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Baydar, Faktoring Derneği Genel Sekreteri Filiz Ünal ve Strateji Faktoring Yönetim Kurulu Üyesi Betül Kurtuluş katıldılar.
FCI Başkanı Çağatay Baydar:
“Türkiye’de ihracat, faktoring ile büyüyor ve dünyaya örnek oluyor”
FCI Dünya Başkanı Çağatay Baydar, Türkiye’nin ihracat faktoringinde dünyanın ikinci en büyük ikinci ülkesi olduğunu ve ardarda dört yıldır Türk faktoring şirketlerinin dünyanın en iyi ihracat faktoring şirketleri seçildikleri ve tüm bunların Türkiye’yi dünyaya örnek haline getirdiğini iletti.
Kendisinin de dünyada 71 ülkeden, yaklaşık 250 faktoring şirketini temsil eden FCI’nın dönem başkanı olarak Türkiye’nin geldiği konumu gururla izlediğini belirten Baydar, Türkiye’nin 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için ihracatçılarımız tanımadıkları pazarlarda iş yapabilmeleri açısından faktoringin sağladığı garanti, tahsilat ve finansman hizmetleriyle onlara destek verdiklerini açıkladı. “Bu yılki 43 milyar dolar olan faktoring işlem hacminin 7 milyar doları ihracat faktöringinden geliyor. İhracat faktoringindeki büyüme oranı yüzde 17. Bu da her geçen gün daha çok ihracatçımızın alacaklarının finansmanında sektörümüzü tercih ettiğini gösteriyor” dedi.
Faktoring Derneği Genel Sekreteri Filiz Ünal:
“Karar vericiler ve kamu kurumlarının desteği sektörün önünü açıyor”
Faktoring Derneği Genel Sekreteri Filiz Ünal yaptığı konuşmada; “Geçen yıl ülkemizde Uluslararası Faktoring Konferansını düzenledik. Bu yıl ise dünyanın en önemli ticaret finansmanı yayınlarından biri olan BCR Publishing’in, bu etkinliği ülkemizde ve Türkiye’yi örnek alarak düzenlemesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Sektörün yüzde 39 büyümeyle dünyada 14. , Avrupa’da ise 9. sırada olmasının başarısının ardında, yaratılan iş birlikleri olduğuna inanıyoruz. Biz, Faktoring Derneği olarak sektörü merkezi olarak temsil etmek adına adımlar attık. Bunların da karar vericiler ve kamu kurumları nezdinde sektörümüzün temsilini güçlendirdiğini düşünüyoruz. BDDK’nın yönetimi ile başlayan süreç, sektörümüzde bir milat önemi taşıyor. Bugün, hükümetin Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nun Meclisimizde kabul görmüş olması, sektörün daha da güçlenerek hem Türkiye’de hem de uluslararası ticarette örnek olmaya devam etmesini sağlayacak” dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Hükümetin ne yaptığı belliolmayan sularda birara KDVyi yüzde 18ze çıkardıve k. yatırımcıların hepside mahf oldubirsene sonrada yüzde 4lermine çekti borsadaki yatırımcının anasını ağlatın sonrada bizim ülkemizde halkımız borsaya rağbet etmiyor diye yakının.işte en yakın zamanda HLKGYO.halka arz yapıldı bizlere 1.35 ten malları yıktılar şimdiise 1.30larda can çekişmeye devamediyor bumu sizin borsaya yatırımcı çağırmasız birileri para kazansın diye hep beiz K. yatırımcılarımı peşkeş çekeceksiniz.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:38)