E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaizlerin daha da artırılması gerekli---

Faizlerin daha da artırılması gerekli

Faizlerin daha da artırılması gerekli
08 Ağustos 2018 - 15:56 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu söyledi

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, ABD'de faiz oranlarının henüz normal seviyelere dönmediğini belirterek Fed'in faiz artırımlarına devam etmesi gerektiğini söyledi.

Barkin yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin Fed'in faizleri daha da artırmasını gerektirecek kadar güçlü olduğunu belirterek, istihdam piyasasının gerçekten çok sıkı olduğunu ve enflasyonun hedeflenen seviyeye doğru gittiğini vurguladı.

Fed politikasının hala ekonomik büyümeyi teşvik edici olduğunu belirten Barkin, "İşsizliğin düşük, enflasyonun Fed'in hedeflediği seviyede olduğu ortamda normalden düşük faizlerin uygun olduğunu savunmak zor" diye konuştu.

Barken, ABD ekonomisinin gelecekte teşviğe ihtiyaç duyması halinde Fed'in Büyük Resesyon sonrası olduğu gibi geleneksel olmayan politikaları uygulamaya koyması gerekebileceğini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie08 Ağustos 2018 16:18

    Faiz cildi güzelleştirir, gözlere faydalıdır. Eğer bir ülkede faiz yüksekse yatırımcı gelir. Faiz yoksa bir dakika durmaz.

  • musa08 Ağustos 2018 19:53

    Kralicelere ari sutunun yaradigi gibi

  • Angaralı08 Ağustos 2018 18:34

    Faizin yüksek olduğu yere tefeci gelir. Yatırımcı istikrarın olduğu yere gelir

  • Yorumcu08 Ağustos 2018 18:26

    "Faiz yiyenler, mahşerde ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların 'Alışveriş de faiz gibidir.' demelerindendir. Oysa, Allah alışverişi helal, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Rabbından bir öğüt gelir de faizcilikten vaz geçerse, geçmişi, kendisinedir, onun işi (bağışlanması) Allah'a aittir. Kim de faizciliğe dönerse, işte onlar cehennemliktir ve orada ebedi kalacaklardır.”