E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaizde ne kadar artış bekleniyor?---

Faizde ne kadar artış bekleniyor?

Faizde ne kadar artış bekleniyor?
15 Temmuz 2013 - 11:36 borsagundem.com

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarını değerlendirdi

Garanti Yatırım Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, "23 Temmuz'daki toplantıdan 100 baz puanlık artış çıkabilir. Artışın devam etme ihtimalini işaret eden bir tonlamayla karşılaşabiliriz" dedi.
Altınsaç, şu anda faiz koridorunun alt bandının yüzde 3,5 üst bandının ise yüzde 6,5 aralığında olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın bugün yapmış olduğu basın açıklamasındaki ifadenin "Faiz koridorunu genişletici yönde ölçülü bir adım 23 Temmuz 2013 tarihli Kurul toplantısının gündemine alınacaktır" şeklinde olduğunu hatırlattı.
Ölçülü bir adımdan daha önceki toplantılarda kastedilenin 50 baz puan civarı bir hareket, kademeli ifadesi kullanıldığında ise daha yüksek artırımların söz konusu olduğunu dile getiren Altınsaç, şunları kaydetti:
"Geldiğimiz noktada, büyümede riskler mevcut ve TCMB faiz artışı taraftarı değil, düşük bir faiz artışı da kurdaki tedirginliği önleyemez. Dolayısıyla bu iki faktör dahilinde 23 Temmuz'daki toplantıdan 100 baz puanlık artış çıkabilir. Artışın devam etme ihtimalini işaret eden bir tonlamayla karşılaşabiliriz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)