E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFaiz sarmalı---

Faiz sarmalı

Faiz sarmalı
20 Temmuz 2022 - 08:42 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


Asya piyasaları, Rusya'nın Avrupa'ya beklenen gaz arzının yeniden başlamasının, duyarlılığın artmasına ve resesyon korkularının hafifletilmesine yardımcı olmasıyla yükseliş gösterirken, Fed'in gelecek haftaki toplantısında 100 baz puanlık bir artışa başvuracağına dair beklentilerin hafifletilmesi ile dolar iki haftanın en düşük seviyelerine yaklaştı. Piyasalar hala FED’in enflasyonu kontrol altına almak için 75 baz puanlık bir artış yapmasını bekliyor.

Reuters’a verilen bir demeçte ECB’nin Perşembe günkü toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımına ağırlık verdiği, birçok piyasa katılımcısının fiyatlandırdığı artışı iki katına çıkardığı söylendi. Enflasyona karşı alınan bu kararlar çerçevesinde bakalım ECB tarafında neler olacak.

Rusya'nın Avrupa Birliği'ne yaptığı doğalgaz ihracatının üçte birinden fazlasını oluşturan boru hattı, 11 Temmuz'da on günlük yıllık bakım nedeniyle durdurulmuştu. Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden Rus gaz akışının planlı bakımının tamamlanmasının ardından yarın yeniden başlamasının ön görüldüğü ve yatırımcıların Avrupa'ya gaz arzı konusundaki endişelerinin azaldığı söyleniyor. Verilen bilgi de boru hattının zamanında faaliyete geçmesinin beklendiğini, ancak kapasitesinin günde yaklaşık 160 milyon metreküp (mcm) altında olduğu da söyleniyor.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisse senedi endeksi % 1.1 ve Japon Nikkei %2.1 arttı. S&P 500 vadelileri %0.3 yükselirken, Nasdaq vadelileri %0.4 yükseldi.

Gösterge 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi, %3.0265 seviyesinde. ABD ham petrolü varil başına %0.59 düşüşle 103.6$'a düşerken, Brent ham petrolü %0.36 düşüşle varil başına 106.95$'a geriledi.
Spot altın, ons başına 1.711$'da yumuşak kaldı.

Yurt içinde tüketici güven endeksi ve yurt dışı üretici fiyatları verilerinin izleneceği yeni günde, yurt dışında İngiltere enflasyonu ve ABD ikinci el konut satışları takip edilecek

Metal fiyatlarında toparlanma

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (20/07/2022)

 

Petrolde yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik20 Temmuz 2022 09:01

    Yarın ECB'nin 25-50 baz puan faiz artışı, haftaya FED'in 75-100 baz puan faiz artışı beklentisi EURO/USD paritesini oynak yapmakta.