E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Bölgede artan güvenlik riskleri; ABD, Alman firmaları başta olmak üzere bazı müttefik ülkelerin Türkiye’ye silah sistemleri, mühimmat ve silah yedek parçalarını satmak istememesi, teslimatları geciktirmesi üzerine önemli bir karar alındı.
Gazete Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre milli ve yerli kaynaklarla, yeni çözüm ortaklıklarıyla geliştirilen savunma sanayii projelerinin hayata geçirilme süreçleri ortalama bir yıl öne çekildi; devam eden projeler hızlandırıldı. Kritik önemdeki savunma sanayii projelerinde son durum şöyle:
ALTAY TANKI: Tasarım ve prototip çalışmaları tamamlanan Altay tankının seri üretimine geçilmesi için kasım ayında ihaleye çıkılacak. Motor geliştirme ve üretim çalışmaları devam ediyor.
AKTİF KORUMA SİSTEMİ: Envanterde bulunan M60 ve Leopard tanklarında kullanılacak Aktif Koruma Sistemi geliştirilmesi projesini ASELSAN yürütüyor. Ön tasarım süreci tamamlandı. Yakında veri toplama atışları ve tank entegrasyon aşamasına geçilecek. Proje, tankın etrafındaki tehdidi algılayabilecek sistemleri de içeriyor. Gövdeye eklenen; içinde patlayıcı malzeme bulunan bloklar, tanka isabet eden mermiyi saptırıyor.
S-400 EĞİTİM SÜRECİ: Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sisteminin teslimatından önce eğitim süreçleri başlatıldı. Rusya ve Türkiye arasında karşılıklı uzman, eğitici ve eğitim ziyaretleri yapılmaya başlandı. İlk paketin teslimatından sonra ortak üretim için adımlar atılacak. S-500’lerin ortak üretimi için görüşmeler sürüyor. S-400’lerin dost-düşman tehdit tanımı, TSK’ya göre oluşturulacak.
İKİ F-35 GELİYOR: Türkiye’nin program ortağı olduğu F-35 uçaklarının teslimatında geri sayım başladı. ABD dışında ilk teslimat Hollanda’ya yapıldı. Norveç’in uçaklarının tesliminden sonra önümüzdeki yıl da Türkiye’nin iki adet F-35’i teslim edilecek. F-35’lerin üssü Malatya olacak. Bu uçağın orta gövdesinin ve motorunun önemli bazı parçaları Türkiye’de üretiliyor. Motor bakım, onarım ve montaj tesislerinin Türkiye’de kurulmasına yönelik çalışma var.
AKILLI MÜHİMMAT: Terörle mücadelede etkili kullanılan akıllı mühimmatların üretimi ve geliştirilmesi konusundaki çalışmalar da hızlandırıldı. Yerli mühimmatlarda ve hedefleme sistemlerinde isabet oranı oldukça yüksek. Yeni üretim çalışmaları da sürüyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Tümosan dizel motor için teklif verecek.altay tankı için
Aselsan'ın silah siparişleri 6,6 milyar dolar ile dolmuş durumda. Aselsan yaklaşık 6 aydır, yerli otomotiv için kontağı çevirdi. 2017 Ağustos ayı itibari ile lityum bataryayı üretebilir duruma geldi. Aselsan Temsa ile ortak elektrikli araç üretmektedir. Aselsan bu birikimle Elektrikli motorda dahil olmak üzere en kritik parçaların üretimi için çalışmalara başladı. Hükümet babayiğit ararken Aselsan elektrikli araçlarda en kritik teknolojiler olan elektrik motoru, motor sürücüsü, araç kontrol bilgisayarı, batarya ve şarj teknolojileri konusunda çalışmalarına çoktan başladı. Aselsan sivil teknoloji, telekominikasyon, 5G LTE teknolojilerinin aynına otomotivi de eklemek istiyor.
Politik görüşüne çapsız ama bizden vs bakmadan her kademede eldeki en iyi adamları yerli silah üretimi işine verin ve sonuç isteyin asker hala müzelik tüfekleri tankları kullanıyor
Devletin yürüttüğü projeler yavaş gidiyor ya proje yönetimini bilmiyorlar ya da işe profesyönel gözle bakılmıyor
SAYIN YORUMSPOR GÜNAYDIN
İNŞAALLAH DAHA İYİSİ DAHA ÇOĞUNU BAŞARILI OLANLARI DA KENDİMİZ YAPACAGIZ
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (10:20)