E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakEv satışında banka garantör olacak---

Ev satışında banka garantör olacak

Ev satışında banka garantör olacak
11 Mayıs 2013 - 03:15 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, maketten ev satışının devam edeceğini ancak garanti getirileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Banka garantör olacak. Müteahhit, ev yaptıkça parasını alacak. Vatandaş mağdur olursa bedelini ödeyecek.” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, son günlerin en çok tartışılan konularından biri olan maketten konut satışına açıklık getirdi. Bakan, müşteriyi koruma şeklinde yeniden düzenlemeye gidildiğini vurguladı. Maketten konut satışının, kat irtifakını öteleme çalışmasının önlerinde olduğunu ifade eden Bayraktar, Zaman Gazetesine şu açıklamaları yaptı: “Bir diğer önemli ayağı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Para bankaya yatacak, müteahhit yaptıkça yatacak. 500 konutu sigorta edecek, vatandaş mağdur olursa bedelini ödeyecek. Banka garantör olacak, müteahhit yaptıkça alacak. Satış izni için, vatandaşın hakkını korumak için sigorta şirketine sigortalatacak.” ifadelerini kullandı. Bakan ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıl sonuna kadar 200 bin binayı yıkacaklarını, bu rakamı önümüzdeki yıl 400 bine çıkaracaklarını açıkladı. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Bayraktar, ülke genelindeki 14 milyon konutun 6,5 milyonunu yenilemek istediklerini belirtti. Kentsel dönüşümün vatandaşın talebi doğrultusunda yapılması anlayışında olduklarını, bu alanda önemli teşvikler sağlandığını, faizlerdeki son düşüşlerin de avantajı artırdığını vurguladı. Bu işin spekülasyon ayağının da bulunduğuna dikkati çeken Bayraktar, dönüşüme karşı duran kesimlerin dönüşümü isteyen vatandaşın çabasıyla devre dışı kalacağını, bu konuda kolaylaştırıcı teşvikler getirdiklerini belirtti. Kentsel dönüşümü siyasetin dışında tutmaya özen gösterdiklerini, hangi belediye olursa olsun halkı ikna edip gelenlerle hemen çalışmaya başladıklarını kaydetti. Bayraktar’ın verdiği bilgiye göre kentsel dönüşüme vatandaş talebi beklenen doğrultuda oldu. Evinin riskli olup olmadığının tespiti için 20 bine yakın ev sahibi başvuru yaptı. Türkiye genelinde 30 firmaya, deprem riski bulunan binaları denetleme lisansı verdiklerini hatırlatan Bayraktar, “Biz kimsenin yerini alıp müteahhide vermiyoruz. Depreme, heyelana dayanıksız bina stokunu yıkmak istiyoruz.” dedi. Aralarında Brezilya, Mısır ve Meksika’nın bulunduğu birçok ülkenin şehir dönüşümü yapmak istediğini ancak başaramadıklarını kaydetti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, kendilerine haksız yere ceza kesildiği iddiasıyla basın toplantısı yapması ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat’ı suçlamasının sorulması üzerine de Bayraktar, şunları kaydetti: “Çevre ve Şehircilik il müdürü, yasaya aykırı iş yaptığında disiplin yönetmeliklerine göre gereği yapılmalıdır. Bize intikal ettiği zaman biz de yapmalıyız. Aziz Bey’in başarılı olmasını bekleriz. Hizmette siyaset yapmayız, hangi parti olursa olsun yardım ederiz. Geldi, EXPO planlarını birlikte yaptık. İl müdürünün yaptığı yanlışlık varsa teftiş konusu olmalı. Görevini yapmıyorsa yine teftiş edilmeli. Körfez kirlendiği zaman vatandaş, Çevre Bakanlığı’nın uyuduğunu söyleyecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)