E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis'Euronun dağılması felaket olur'---

'Euronun dağılması felaket olur'

'Euronun dağılması felaket olur'
06 Ocak 2012 - 09:41 borsagundem.com

George Soros, euronun çökmesinin ve Avrupa Birliği´nin dağılmasının küresel finansal sistem üzerinde felaket boyutlarında etkisinin olacağını söyledi

Business Line gazetesinin haberine göre Soros, "Bugün euro potansiyel olarak Avrupa Birliği´nde siyasi birliği tehlikeye atıyor. Ortak para birimi dağılırsa Avrupa Birliği´nin de dağılmasına da sebep olur. Bu sadece Avrupa için değil küresel finansal sistem için de felaket olur." diye konuştu.
Economic Times haberine göre de Soros, Euro Bölgesi krizinin 2008´deki çöküşten daha ciddi ve tehlikeli olduğunu söyledi.
Soros, yakın vadede bazı Euro Bölgesi ülkelerinin kreditörler ve borçlu ülkeler arasındaki dengesizlikler sebebiyle daha fazla kemer sıkma önlemi almak zorunda kalabileceğini belirtti.
Soros, "Maalesef akut finansal krizi çözemediler. Bu, durumun kötüüleşmesine sebep oluyor ve çözüme ulaşılabileceği de kesin. değil. " dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sard6807 Ocak 2012 20:04

    bir Euro krizi yada ABkrizi yoktur. GERİ ZEKALI İKTİSATÇILAR. ABD nin borçlarını pasifize etmek için AB ile işbirliği yaptığını bilmiyorlar mı. ABD şunu diyor: Ben bitersem sen bitersin. Ve AB İKİLİ PARA SİSTEMİ Nİ KORUYUP. KENDİNİ UZUN YILLAR SORUNLU GÖSTERECEK. TAKİİ.. abd nin borçları Hisse senetleri gibi yuvalet kağıdı oluncaya kadar. Fakat tehdit tabii ki böldegel siyasal ekonomik savaşlar ve felaketler oluşturmalar....