E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizEuro/dolar paritesinde satış artabilir---

Euro/dolar paritesinde satış artabilir

Euro/dolar paritesinde satış artabilir
16 Aralık 2015 - 08:45 borsagundem.com

Avrupa'da açıklanacak olan veriler paritede dalgalanma yaratabilir

Bu akşam saat 21:00 ‘da FED faiz kararını açıklayacak. Piyasalar uzun zamandır bu anı bekliyordu ve büyük bir ihtimalle artık bir faiz artışının gelmesini bekleyebiliriz. Hem ABD ekonomisinin toparlanmaya devam etmesi hem de Fed’in az da olsa görmek istediği enflasyon tarafında ivmelenmenin yaşanmasıyla birlikte faiz artış ihtimali yükseldi. Bir önceki toplantı tutanaklarından da okuduğumuz gibi Fed şuan için yurtdışı riskleri de göz önünde bulundurmadığına göre artık faiz artışı için tüm şartlar hazır görünüyor. Fed’in faizleri arttırması dolar endeksinin güçlenmesine ve ABD ekonomisinin toparlanma görüntüsü verdiği içinde borsaların değer kazanmasına neden olması beklense de, volatilitenin son dönemlerde oldukça yükselmesiyle piyasaların nasıl karşılık vereceği belirsizliğini koruyor. Bu yüzden verinin ardından piyasalarda ciddi dalgalanmalar görebiliriz. SP500 endeksine de baktığımızda dün Fed öncesi önemli bir toparlanma yaşadı. %1 e yakın yükseliş gerçekleştiren endekste 2050 üzeri kapanış yeni bir yükseliş trendinin habercisi olabilir. Fiyatların 2020 desteğinin altına gelmediği müddetçe yükseliş hareketinin devamı görülebilir.

Ve İran sahnede…

Uluslararası Enerji Ajansı’nın İran’a yapılan yaptırımların kaldırılmasını onaylamasının ardından İran’da petrol sahnesine resmen çıkmış bulundu. Artık batılı şirketler resmen İran ile petrol anlaşmaları yapabilecek ve tedarik edebilecekler. Böylece petrol piyasasında yeni bir sayfa daha açılmış oldu. İran’ın elinde ciddi petrol rezervleri olduğu biliniyor. Bu rezervlerin piyasaya sürülmeye başlanmasıyla petrol fiyatlarında satış baskısı artmaya devam edecektir. Ekonomik soğumanın  bitmesi ya da talebin tekrar canlanmasıyla birlikte petrol fiyatlarındaki iyileşmenin kalıcı olabileceğini belirtebiliriz. ABD Ham petrol fiyatlarında 38 dolar seviyesine kadar bir yükseliş görüldü. Ancak bu yükselişin kalıcı olabilmesi için 40 dolar seviyesinin aşıldığını görmemiz gerekiyor. Destekler olarak ise 36.00-35.20 seviyeleri takip edilebilir.

Euro enflasyon rakamları takip edilecek…

AMB ‘nın son faiz kararı sonrasındaki ilk enflasyon dataları bugün açıklanacak. Draghi’nin belirttiği gibi enflasyon rakamlarında toparlanma olacak mı? sorusunun cevabı saat 12 de açıklanacak datalarda aranacak. Yıllık enflasyon rakamlarında beklentilerin %0.1 olduğu Euro Tüfe rakamlarında, sonuçların beklenti üzerinde gelmemesi halinde eurusd paritesinde geri çekilmeler oluşabilir. Eurusd paritesinde ise 1.0900 önemli bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması halinde satış baskısı artabilir. Direnç olarak ise 1.0980-1.1030 takip edilebilir.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)