E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEuro/dolar paritesi yükselecek mi?---

Euro/dolar paritesi yükselecek mi?

Euro/dolar paritesi yükselecek mi?
23 Temmuz 2015 - 09:15 borsagundem.com

Yunanistan'ın ikinci reform paketini de onaylamasıyla birlikte paritede yukarı hareket bekleniyor

Son dönemde yaşanan üzücü olaylarla birlikte koalisyon sürecine ilişkin gelişmeler gölgede kalmıştı. Jeopolitik gerilimlerin artmasıyla sürecin etkileneceğinden korkan piyasalarda negatif fiyatlamalar yaşandığını gördük. Dün de MHP Lideri Bahçeli’nin kurmaylarına erken seçime hazırlanın mesajı vermesi morallari bozan başka bir etmendi. Ancak AKP-CHP arasındaki görüşmeler yeni bir aşamaya taşınmak üzere. İki tarafta artık hazırladıkları maddeler üzerinde mutabakata varmaya çalışacaklar. İki partinin lideride çalışmalardan memnun görünüyor. Parti Liderlerinin onayının alınmasıyla iki tarafında oluşturacağı 
mutabakat heyetleri yakın bir zamanda anlaşma için zemin arayışında bulunacaklar. Olumlu görüşmelerin sürmesi halinde TL’de yeniden pozitif bir eğilim görebiliriz.
Teknik olarak baktığımızda; fiyatların 2.6915 direncini kırmasının ardından yukarı yönlü ivmelenme devam ediyor. 2.7100 seviyesi diğer güçlü bir direnç olarak karşımıza çıkarken, fiyatların bu seviye üzerinde kalamaması halinde geri çekilmelerin yaşanabileceğini belirtelim. Ana desteğimiz 2.6600 olduğunu belirtirken, 2.71 seviyesi üzerinde de 2.7500’in önemli olduğunu hatırlatmak isteriz.

Yunanistan’ın kurtarma paketini alması için son viraj

Euro Bölgesi ile Yunanistan arasında süren üçüncü kurtarma paketi müzakerelerinde, Avrupa yapılacak reform uygulamalarını onayladı. Alınan kararın ardından reform paketi son kez Yunan Meclisi’nde oylamaya sunulacak. Kabul edilmesi halinde EURUSD ve Endeksler üzerinde satış baskısı azalmaya devam edebilir. EURUSD paritesinde 1.0955 ve 1.1050 dirençlerinin kritik seviyeler olduğunu belitelim.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)