E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEthereum’un en büyük rakibi hangi altcoin olacak?---

Ethereum’un en büyük rakibi hangi altcoin olacak?

Ethereum’un en büyük rakibi hangi altcoin olacak?
04 Kasım 2021 - 13:18 borsaningundemi.com

Solana (SOL) ve Cardano’nun (ADA) piyasa değerleri yaklaşık 68.5 milyar dolara ulaştı. İki altcoin dünyanın en büyük beşinci ve altıncı kripto parasını oluşturuyor ve Ethereum’un en büyük rakibi olmak için mücadele veriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde yeniden gündeme yerleşen “flippening” kavramı, Ethereum’un piyasa değeri açısından Bitcoin’i geride bırakacağı anı tanımlamak için kullanılıyor. Ancak Bitcoin ve Ethereum rekabetinin arka planında, iki altcoin de Ethereum’un rakibi olmak için mücadele ediyor. Cardano (ADA) ve Solana (SOL) bu günlerde dünyanın en büyük beşinci ve altıncı kripto paraları olarak büyük bir rekabet içinde. İki kripto paranın da piyasa değeri, çarşamba günü 68 milyar dolara ulaştı.

Rekabetlerini Bitcoin’e yöneltmeyen kripto paralar, Ethereum’un en büyük rakibi olmak için savaş veriyor. Ethereum’da boğa piyasası taraftarları, Ethereum’un kullanım alanlarının giderek artması nedeniyle Bitcoin’i geride bırakacağını düşünüyor. Cardano ve Solana’nın gözü ise Ethereum’da. Her iki kripto para da Ethereum blockchain’inden çok daha hızlı işlemlere imkan tanıyabiliyor ve düşük maliyet avantajı sağlıyor. Kısacası, Bitcoin’le rekabet eden Ethereum, tehdit altında.

Geçtiğimiz yılın büyük bir bölümünde Cardano büyük oranda, Ethereum’la rekabet eden tek kripto paraydı. Solana’nın ise bu rekabete dahil olmayacağı düşünülüyordu. Ancak borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz birkaç haftada yaşanan gelişmeler, Cardano’nun ekim ayında düşüşe geçmesine neden oldu. Bitcoin ve Ethereum’da çift haneli yükselişler görülürken, diğer kripto paraların birçoğunun da yükseldiği ekim ayında, Cardano %13 düşüş gösterdi.

Kripto paranın ekim ayı rallisinin gerisinde kalmasının önemli bir nedeni yok. Cardano’da yaşanan düzeltme, “söylentiyle al, haberle sat” felsefesinin bir sonucu olabilir.

Cardano yaz aylarında, blockchain’inde akıllı kontratlara ve diğer merkeziyetsizleştirilmiş uygulamalara imkan tanıyacağı beklentileriyle yükselişe geçti. Eylül ayının ortalarında işlemin tamamlanmasıyla birçok yatırımcı, kar satışı gerçekleştirdi. Geçtiğimiz ay Cardano duraklarken, Solana’da yükseliş başladı. Blockchain’i üzerinde bulunan merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) ve NFT uygulamalarıyla geliştiricileri kendine çeken Solana’da şimdi 200’ün üzerinde DeFi uygulaması bulunuyor.

Bu rakam Ethereum blockchain’i üzerinde bulunan yaklaşık 3 bin uygulama karşısında küçük görünse de, giderek yükseliş gösteriyor. Solana’nın platformundaki DeFi protokollerinde bulunan varlıkların toplam değeri yakın zamanda 10 milyar doları geçti.

Motley Fool Yazarı Zhiyuan Sun, üç hafta önce Solana’da dipten alım zamanının geldiğini duyurdu. O dönemden bu yana Solana %50 yükseliş göstererek bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Duraklamasına devam eden Cardano karşısında, Solana kısa bir süreliğine öne geçti. Her iki kripto paranın piyasa değeri, çarşamba günü 68,5 milyar dolara ulaştı. Ancak yatırımcıların her iki kripto paradan birini seçmesine gerek yok. Bitcoin ve Ethereum rekabeti oldukça çetin bir mücadeleye işaret ediyor.

Cardano ve Solana ise iki büyük kripto paranın ardından geliyor. Bu iki kripto paranın kazanmak için Ethereum’u geride bırakması gerekmiyor. Özellikle de Ethereum yükselişine devam ederken. Ethereum’un gelecek aylarda daha düşük maliyetli ve çevre dostu hisse kanıtı modeline geçmesiyle, mevcut eksiklerini gidermiş olacak. Bu maraton benzeri bir yarış. Bitiş çizgisine ulaşan her kripto para madalyanın sahibi olacak. Bu da birçok kazanan olacağı anlamına geliyor.

FED, 'oyun başlasın' dedi

 

Güvenli limanlardan çıkış hızlandı

 

Altında gevşeme eğilimi etkili oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)