E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Ethereum 2021'in en güçlü yatırımlarından biri oldu. Dünyanın en büyük ikinci kripto para biriminin fiyatı yıl başından bu yana %437'den fazla yükseliyor. Ethereum, coin başına 4.000 doların biraz altında fiyatlanıyor.
Ethereum büyümeye devam ettikçe, giderek daha pahalı hale gelecektir. Motley Fool’un haberinde benzer bir büyüme potansiyeline sahip daha uygun fiyatlı bir yatırım arayanlara göz önünde bulundurulması gereken başka bir kripto para birimi olarak Solana tavsiye ediliyor.
Habere göre, Solana kripto dünyasının çıkış yakalayan en önemli altcoinler arasında bulunuyor ve olumsuz yönleri olsa da potansiyel olarak 2022'nin Ethereum'u olabilir.
Neden Solana?
Solana şu anda 52 milyar doların üzerinde piyasa değeriyle dünyanın en popüler beşinci kripto para birimi. (Referans noktası vermek gerekirse Ethereum şu anda 452 milyar dolardan fazla bir piyasa değerine sahip.) Bu Piyasa değeri, kripto borsasındaki en büyük oyuncularla rekabet etmek için yeterli çekiş gücü kazandığı ancak büyümek için de bol miktarda alana sahip olduğu anlamına geliyor.
Solana ayrıca Ethereum ile birçok benzerliği de paylaşıyor. Her iki ağ da merkezi olmayan finans uygulamaları ve NFT pazarları gibi projelere ev sahipliği yapabilen akıllı sözleşme platformlarıdır.
Ancak Solana'nın Ethereum'a göre büyük bir avantajı var: hız. Ethereum şu anda saniyede yaklaşık 15 işlem yapabilirken, Solana'nın saniyede 65.000'e kadar işlem yapabileceği bildiriliyor. Bu hız nedeniyle, birçok geliştirici Solana'nın ağına akın etti ve en hızlı büyüyen blockchain ekosistemi haline gelmesine neden oldu.
Dikkate alınması gereken riskler
Solana, 2021'den çıkan en umut verici kripto para birimlerinden biri olsa da risklerden arındırılmış değil. Bazı eleştirmenler Solana'nın hıza güvenlikten daha fazla önem verdiğini ve güvenlik endişelerine neden olan birden fazla saldırı yaşadığını savunuyor.
Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yakın zamanda, Solana ağı önemli bir DDoS saldırısına uğradı. Solana çevirimiçi kalmayı sürdürse de saldırılar yatırımcıların güvenini sarstı. Kripto para biriminin fiyatı olaydan sonraki günlerde %20'den fazla düştü ve şu anda Kasım ayındaki zirvesinin yaklaşık %30 aşağısında. Bu saldırı Solana'nın ilk kez maruz kaldığı bir durum değil. Kripto para birimi eylül ayındaki bir saldırıda yaklaşık 17 saat boyunca çevrimdışı kalmıştı.
Bazı uzmanlar, güvenlik endişelerinin Solana için bir sorun olmaya devam edeceğinden endişe ediyor. Kurumsal yatırım firması Grayscale'in yakın tarihli bir raporuna göre Solana, diğer kripto para birimleri tarafından yaygın olarak kullanılmayan bir konsensüs mekanizması kullanıyor. Kripto ağı diğer sistemlerden daha verimli olan ancak o derecede güvenli olmayabilen bir geçmiş kanıtı protokolü kullanıyor. Bu, Solana'nın saldırılara karşı diğer ağlara göre daha savunmasız olabileceği anlamına geliyor.
Solana iyi bir yatırım mı?
Son volatilite sürecine rağmen, Solana hala en popüler kripto para birimlerinden biri ve fiyatı yıl başından bu yana %11.600'den fazla arttı.
Solana'nın yıldırım hızındaki ağ hızı rakiplerine karşı ciddi bir avantaj sağlıyor ve bunun sonucunda daha fazla geliştiriciyi Ethereum'dan Solana'ya kaydırıyor. Ancak, güvenlik endişeleri endişe vericidir. Ağın ölçeği büyüdükçe saldırılar için daha da büyük bir hedef haline gelebilir, bu nedenle Solana'nın daha fazla saldırıyı önlemek için çok çalışması gerekecektir.
Solana'nın uzun vadede başarılı olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Şimdiye kadar, kripto para birimi zorlukların ardından yeniden sıçramayı başardı ve bu da onu umut verici bir uzun vadeli yatırım haline getirebilir. Ancak güvenlik endişeleri yatırımcı hevesini azaltabilir, bu yüzden zaman içinde büyümeye devam edip edemeyeceği belirsiz.
Motley Fool’un analizinde bu kripto para birimine yatırım yapmayı seçenlerin yatırımlarını uzun süre tutmaya istekli olması gerektiği belirtiliyor. Tüm kripto para birimlerinde olduğu gibi Solana’nın da 2022'de daha da fazla volatilite ile karşı karşıya kalacağı öngörülüyor. Bununla birlikte, haberde yer alan analize göre, Solana güvenlik sorunlarının üstesinden gelmeyi başarırsa, kripto piyasasında güçlü bir rakip haline gelebilir.
Bitcoin madencileri harekete geçti
Metaverse alanında hangi yatırımlar kazandıracak?
Ethereum Bitcoin'e karşı 'koruma fonu' görevi görüyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (09:59)