E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Ethereum’un inovatif akıllı kontratları, merkeziyetsizleştirilmiş uygulamaların (dApp) da ortaya çıkmasına neden oldu. Ancak bugün giderek daha fazla proje Ethereum’un kısıtlamaları nedeniyle pazarda oluşan boşlukları doldurmaya başladı. 2017 yılından bu yana Ethereum blockchain’inde işlem yapmanın maliyeti uygulama geliştiriciler için engel oluştururken, yükselen enerji fiyatları birçok kullanıcının bu uygulamalara erişim sağlamasının önünü kapattı.
Forbes’un haberine göre ilk non-fungible token (NFT) projelerinden bir tanesi 2020 yılında görülen patlamadan yıllar önce ortaya çıktı. Ancak trendin yükselişini görecek kadar uzun ömürlü olmadı.
2017 yılının ilk dönemlerinde ortaya çıkan NFT temelli oyun CryptoKitties, şimdi popüler NFT’lerde gördüğümüz birçok özelliğin öncüsü oldu. Aynı yılın kış aylarında aşırı yükselen Ethereum işlem fiyatları, dApp üzerinde en basit işlemleri gerçekleştirmeyi dahi zorlaştırdı. Bunun sonucunda proje başarısızlığa mahkum oldu. CryptoKitties’in çöküşünün ardından birkaç yıl boyunca NFT’lerin konusu açılmadı. CryptoKitties’i etkileyen teknik aksaklıklar şimdi büyük ölçüde aşıldı. Yeni projeler Ethereum’un liderliğini yaptığı çabaların ardından oluşan boşluklarda ortaya çıktı.
Ethereum’un kısıtlamalarından fayda sağlayan isimlerden bir tanesi, Cardano (ADA). Cardano ilk aşamada Ethereum’un kuruluşunda rol oynayan ekip tarafından dikkatle tasarlandı. Şimdi ise potansiyelini ortaya koyuyor. Cardano düşük işlem ücretleri sayesinde son dönemde giderek daha fazla dApp’e ev sahipliği yapıyor. Stablecoin Hub ve DEX Ardana gibi projeler ise Cardano blockchain’i üzerinde başlatılan ilk girişimler arasında yer aldı. Ardana CEO’su ve Kurucusu Ryan Matovu, “Cardano’nun kendine has özellikleri, mevcut kullanımlara ek olarak, yeni DeFi kullanım alanlarının yaratılmasına da imkan tanıyor” dedi.
Devamında, “bu özellikler gelecekte Cardano’yu en güvenli ve merkeziyetsizleştirilmiş blockchain’lerden biri haline getirmekle kalmayacak, aynı zamanda etki yaratacak yeni projelerin oluşmasına da imkan tanıyacak” ifadelerini kullandı. Ancak Cardano Ethereum’un tek rakibi değil. borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre diğer isimler arasında Polkadot da yer alıyor. Polkadot da Ethereum’un kurucularından Gavin Wood tarafından tasarlandı.
Hudson ise tüketicilere odaklanarak, NFT’ler ve dApp’lerin kullanım seviyesini artırmayı hedefliyor. 2017 yılında ard arda birçok coin’in piyasaya sürüldüğü patlama döneminin üzerinden oldukça fazla zaman geçti. Kaliteli protokoller geliştirildi, işlem hacmi arttı ve networkler iyileştirildi. Tüm bu gelişmeler ise hükümetlerin politika yapıcılarının ve geleneksel finansal hizmetler çalışanlarının ya da sermaye piyasalarının yardımı olmadan gerçekleşti.
Kripto ve dijital varlık sektöründe Wall Street bankalarından küresel tüketici markalarına ve tedarik zincirlerine, kurumsalların ilgisi standartları yükseltirken, daha fazla tüketicinin bu yen dijital ürünleri ve çözümleri benimsemesini hızlandıracak.
Yeni korona virüs varyantı kripto paraları da vurdu
Bitcoin çakıldı! Boğaları hayal kırıklığına uğrattı
Kripto para piyasası Hindistan şokunu çabuk atlattı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Sayın kurtulmuş lafla peynir gemisi yürümez neyle düşüneceksiniz dövizi kasa tam takır olanda bizim paramız değil sap borç para inşallah yanılırım ülkem kazansın
Tekeli gitmeye başladı. çok fazla alım-satım komisyon alıyorlar inanılır gibi deil.. bazı boşuklar oluşuyor. bu alanda bu boşlukları diğer alternatifler kapatmaya çalışıyor. zaten transfer etmedne once ucuz coıne çevirip transfer etmek daha manıklı. transferlerde sorun. kaybolur gider yanlış işlemde dikakt. turk işlemleri yapıp dirakt bankaya alınabılecek işlere gırın yanı. yabanıalrda o ucuz bu ucuz ama sorun anında dil bilmenız lazım.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (23:59)