E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisErkan atanacak mı?---

Erkan atanacak mı?

Erkan atanacak mı?
04 Kasım 2011 - 07:59 borsagundem.com

Resmi Gazete’ye göre Erkan yeni yılda yok

Resmi Gazete’de yer alan Kararname uyarınca, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinin 31 Aralık 2011 tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona ermesi kararlaştırıldı. Söz konusu kararname İMKB Başkanı için tam bir sürpriz oldu zira Başkan’ın henüz görev süresi dolmamıştı. 2 Kasım tarihli mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanan Kanun hükmünde kararname (KHK) uyarınca İMKB Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin görevleri 31 Aralık 2011 tarihinde başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona ermiş olacak. İMKB yönetim kurulu üye sayısı bu tarihten sonra 5 yerine 7 olurken başkanın görev süresi 4 yıl, üyelerin görev süresi ise 3 yıl olacak.
Ayrıca kararnamede, “Bu maddenin yayımı tarihinden itibaren 60 gün içinde, İMKB tarafından, 1 Ocak 2012 tarihinde göreve başlamak üzere yönetim kurulunun 3 üyesini seçmek için olağanüstü genel kurul toplantısı yapılır. Genel Kurul’un anılan süre içinde toplanamaması veya Genel Kurul’ca anılan süre içinde herhangi bir sebeple uygun nitelikte ve yeterli sayıda yönetim kurulu üye seçimi yapılmaması durumunda, Sermaye Piyasası Kurulu’nun ilgili olduğu Bakan tarafından, İMKB Genel Kurulu’nca seçim yapılıncaya kadar görev yapmak üzere re’sen yönetim kurulu üyesi atanır. Müşterek kararname ile atanacak İMKB yönetim kurulu üyeleri, bu maddenin yayımı tarihinden itibaren 3 ay içinde atanır” denildi.
6. Başkan geliyor
Hüseyin Erkan İMKB’nin 5’inci başkanıydı, dün Adese gongunu çalan Başkan’ın görev süresi normalde 1 yıl sonra bitecekti.
Aynı kişiler atanabilir
İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, kararın kamunun takdiri olduğunu ancak aynı kişilerin tekrar atanmasını engelleyen bir madde bulunmadığını söyledi.
5 kuruş vermediler yönetime el koydular
Ani bir kararla İMKB’nin yönetim yapısının değiştirilmesi ve mevcut yönetimin görevine son verilmesi piyasanın tepkisini çekti. 31 Aralık’ta görev süresi dolacak olan Mehmet Osmanoğlu, tepkisini şöyle dile getirdi: “İMKB’nin bugünkü malvarlığında kamunun maddi olarak 5 kuruşluk katkısı yok. Tamamen sektörün katılımlarıyla gerçekleşen bir değer var ortada. Mevcutta İMKB yönetimi 5 kişiden oluşuyor, başkanı kamu atıyor 4 üyeyi ise sektör seçiyordu. Şimdi 4 üyeyi kamu seçecek. Bu esas itibarıyla kamunun yönetime el koymasıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)