E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Tarihi Yarımada’nın siluetini bozduğu için 4 yıldır tartışılan Zeytinburnu’ndaki 16/9 kulelerinin tıraşlanması 2 milyar TL’ye bağlı. En son “Kamulaştırma yapılır yani bedeli ödenirse yıkılabilir” kararı çıktı. Fakat Zeytinburnu Belediyesi “Bu para bütçemizin 5 katı, ödeyemeyiz” diyor
Gazete Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçen hafta özellikle İstanbul ve Ankara’daki imar sorunlarına dikkat çekmişti. Belediyelere yönelik en önemli şikâyet konusunun imar uygulamaları olduğunu söyleyen Bakan, “Herkes gidip İstanbul’un ve Ankara’nın en lüks semtlerinde, sahil kenarlarında kafelerde oturup baktığı zaman, gördüğü manzaralardan, nahoş manzaralardan rahatsız diye düşünüyorum. Ortalıkta dolaşan imar hikayeleri çok rahatsız edici. Bu müthiş bir sıkıntı. Adalet duygusunu da sarsıyor” açıklamasını yapmıştı. İşte bu açıklamaların ardından da megakentteki silueti bozan yapılar yeniden gündeme oturdu. Siluet deyince de tabii ilk akla gelen yapı Zeytinburnu’ndaki 16/9 kuleleri... Malum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2013 yılında başbakanlığı döneminde, 16/9 kulelerine İstanbul’un siluetini bozduğu için tepki göstermiş, ardından da Sultanahmet Camii’nin arkasında yükselen 3 bloktan oluşan kulelerin tıraşlanması gündeme gelmişti.
150 BİN METREKARE
Kulelerin tıraşlanmasıyla ilgili bugüne kadar peş peşe mahkeme kararları alındı, silueti bozan kısımlar yıkıldı yıkılacak derken aradan 4 yıl geçti. Peki kulelerde son durum ne? Yıkım kararına rağmen silueti bozan kısımlar neden tıraşlanmıyor? İşte bu soruları Zeytinburnu Belediyesi’ne sordum, belediye yetkilileri dava sürecini ve yıkımın neden yapılamadığını şöyle açıkladı:
“16/9 kuleleriyle iligili ilk dava, planın iptaliyle sonuçlandı. Ardından da bir vatandaş bu sonuca dayanarak silueti bozan kısımlar için yıkım davası açtı. Zeytinburnu Belediyesi Encümeni’nden de yıkım için karar çıktı. Bu arada mülk sahibi de karşı dava açtı. Bu davada da idari mahkemeden ‘ancak silueti bozan kısımların bedeli ödenir, kamulaştırma yapılırsa yıkılabileceğine’ dair karar çıktı. Danıştay da onadı. Yıkılacak kısım, 150 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Bunun karşılığı da 2 milyar TL’yi buluyor. Bu rakam, bütçemizin 5 katı. Belediyenin bu parayı ödemesi mümkün değil.”
YÜKSEKLİK 70 METRE OLMALI
İBB, Danıştay kararının ardından şehir siluetini koruma adına her semte yükseklik kotası getirdi. Buna göre Zeytinburnu için belirlenen yükseklik 70 metre yani 23 kat. Bu karara göre 36, 32 ve 26 kat olan 16/9 kulelerin birinden 13, birinden 9, diğerinden de 3 kat yıkılması gerekiyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Binalar 30 -40-50 katlı olarak yenileniyor lakin kullanılan yol, okul, hastane ve diğer altyapı elemanları aynı. Daha da çekilmez bir Istanbul olucak gibi..
MADEM ÇOK ÇİRKİN Bİ GÖRÜNTÜ NEDEN RUHSAT İZNİ VERİLİP BU UCUBE BİNALARIN YAPILMASINA İZİN VERİLDİ. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BU KONU İLE İLGİLENİRSE BENCE ÇÖZÜLÜR.
Bu binalarda depremde çıkacak yangınların hiçbiri söndürülemez
Şuan bina hizmete giremediği için elde edilen zararın tamamı ilgili şirketin yargıya gitmesi ile devlettten tahsil edilecek muhtemelen... Bir de böyle yandaşların zengin edildiği bir durum var. Sağ gösterip, soldan oluk oluk para aktarmak işte bu olsa gerek... Bakmayın siz kavga ettiklerine...
Çevre bakanlığı sorumlu, ilçe belediyeleri bu yüksekliğe izin vermez.
yazık tarihi adanın engüzel manzarası eyfel kulesi milyonlarca turist çekerken kapalı çarşı çenberlitaş sultan ahmet başka nediyeyim
yapılırken imar pilanına aykırı kim izin verdiyse parasını ona ödetmek lazım
önce adamlara yüksek kat yapımına izin ver. sonra yıkmak için o katları satın al. beyin bedava gerçekten memlekette
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (07:19)