E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan üç bomba---

Erdoğan'dan üç bomba

Erdoğan'dan üç bomba
30 Eylül 2013 - 11:50 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, Demokratikleşme Paketi kapsamında seçim sistemi, eğitim sistemi ve türbanla ilgili değişikliklere değindi

Başbakan Erdoğan, Demokratikleşme Paketi'nde seçim sisteminin değişeceğini açıkladı. Başbakan Erdoğan, yüzde 10 seçim barajı ile devam edilebileceğini, barajı yüzde 5'e çekip daraltılmış bölge seçim sistemini uygulayabileceklerini söyledi. Ülke barajını tamamen kaldırarak dar bölge seçim sistemini devreye alabileceklerini kaydetti. Bunun yanısıra özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünün açılacağını söyleyen Erdoğan, dil ve lehçeleri Bakanlar Kurulu'nun belirleyeceğini açıkladı.
Başbakan Erdoğan'ın seçim ile ilgili açıklamalarının detayları şöyle:
-Seçimlerde farklı dil ve lehçelerde propaganda imkanı geliyor.
-Siyasi partilerin teşkilatlanmalarını kolaylaştırıyoruz.
-Siyasi partilerde eşbaşkanlığın önünü açıyoruz.
-Siyasi partilere üyeliklerdeki engelleri kaldırıyoruz.
-Farklı dil ve lehçede eğitim özel okullarda mümkün olacak.
-Kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek kamu kurumlarında baş örtüü yasağını kaldırıyoruz. Ayrımcılık içeriyordu. Kadın çalışanların giyimleri üzerindeki ayrımcı ihlalleri kaldırıyoruz. Resmi elbise giymek zorunda olan TSK mensupları, yargıda hakim ve savcıları bunun dışında tutuyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Avukat 30 Eylül 2013 23:29

    Bu paketten ortaya cikan tek sey basini örten bayanlarin kamuda calisabilmelerini yasalastirmak ..Digerleri zaten yillardan beri olan seyler..Bari bu Pakete sapka takmama serbestesini de koysaydiniz nede olsa yasal olarak hala sapka kanunu gecerli..Bu Kadar vatandasi salak yerine koymak anca bu ülkenin siyasetinde olur zaten

  • sevgi30 Eylül 2013 22:42

    neden basbakanın böyle bir fotoğrafını kullandın borsa gündem ??? admini

  • faruk30 Eylül 2013 18:40

    bunların hepsi insan hakkı. Türkiye bunlarla gelişecek. medeniyet, insana saygı bunlarla olacak.

  • ÖNDER30 Eylül 2013 16:54

    SEÇİMLER YAKLAŞIYORKEN YİNE SAYIN BAŞBAKAN IN BOŞ PAKETİNDEN DİNİ İSTİSMARI ÖN PLANA ÇIKARAN VE BUNDAN NEMALANMAK İSTEYEN BİR BAŞBAKAN GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI.PAKET TAM BİR FİYASKO.DEMOKRATİKLEŞME NİN D Sİ YOK.

  • ÖNDER30 Eylül 2013 16:01

    GÜNLERDİR BEKLENEN PAKET AÇIKLAMADAN YARIM SAAT LAF SALATASI YAPAN SAYIN BAŞBAKANDAN BOŞ BİR PAKET YERİNE TÜRKİYE NİN HAYRINA BİR ŞEYLER SÖYLEMESİNİ BEKLERDİK.KILIÇDAROĞLU NA UZUN SÜRE YİNE KONU ÇIKTI.

  • we30 Eylül 2013 15:58

    farklı dil ve lehçelerde propaganda eee Siyasi partilerin teşkilatlanmalarını kolaylaştırıyoruz.bu ne zorluğu neydi ki Siyasi partilerde eşbaşkanlığın önünü açıyoruz. vardır gene bi hinlik Kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek kamu kurumlarında baş örtüü yasağını kaldırıyoruz. 12 yıldır türbanı gündemden düşüremedi malzeme ye devam Siyasi partilere üyeliklerdeki engelleri kaldırıyoruz.n kadarda önemli millet için iş ver iş asgari ücreti artır Farklı dil ve lehçede eğitim özel okullarda mümkün olacak. evet böl ve yönet

  • HSN30 Eylül 2013 15:20

    PAKETE BAK KENDDİLERİNE HAZIRLAMIŞLAR .ANDIMIZ BİTTİ ÇOCUKLUĞUMUZ COŞKUMUZ VARDI ONDA.KÜÇÜK KIZZIM DAHA YENİ EZBERLEMİŞTİ.....ÜZÜLDÜM...

  • Hi-men30 Eylül 2013 13:17

    Konuşma metninin giriş bölümü çok uzun , sanki grup toplantısı konuşması gibi olmuş. Yeni hiç bir şey yok ... Paketin içi boş çıktı.

  • LEON30 Eylül 2013 13:14

    YANILMIYORSAM BİRİLERİ TUNCELİ NİN ADI DERSİM OLACAK DEMİŞTİ. KULLİYEN YALAN PAKET OLDU.

  • olcay30 Eylül 2013 12:17

    alevilerin her hangi bir sorunu çözmeyen paket. türban ve kurban derileriyle tarikatların derdine deva oldu . az biraz da kürtlere yaradı.

  • ÖNDER30 Eylül 2013 12:12

    BAŞBAKAN IN PAKETİ BOŞ ÇIKTI.YAKINDA OKULLARDA ANDIMIZIN YERİNE ÇEŞİTLİ DUALAR OKUNUR.PAKETİ BÜYÜK İHTİMALLE BDP İLE YAPMIŞ.

  • ahmet30 Eylül 2013 12:05

    12 sene önce dokunulmazlıklar, barajlar yolsuzluklar kalkacak demişti. bugün paket paket özgürlükler geliyor ama kimin özgürlük paketleri bilen yok. penguen yayınlarına devam..

  • ALİ30 Eylül 2013 12:00

    BUMUDUR ŞİMDİ DEMAOKRATİKLEŞME PAKETİ.ZATEN BUNLAR OLAN ŞEYLER.