E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'a rapor hazırladılar---

Erdoğan'a rapor hazırladılar

Erdoğan'a rapor hazırladılar
13 Kasım 2013 - 04:32 borsaningundemi.com

Başbakan'ın hafta sonu Diyarbakır'da Barzani ile yapacağı görüşme öncesinde bir ayara gelen bölgedeki iş dünyası beklentilerini rapor haline getirdi

Diyarbakır İş Konseyi, haftasonu Diyarbakır’da Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile biraraya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği(DESOB), Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekler Federasyonu (DOGÜNSİFED) ile DİGİKAD, DİKAD ve DOGÜNKAD gibi işkadınları derneklerinin de aralarında yeraldığı 18 kurumun başkan ve yöneticilerinin biraraya geldiği toplantıda, Diyarbakır’ın çeşitli sorunları ele alındı.

Rapor hazırlandı

Toplantıda Başbakan’a sunulmak üzere bir de rapor hazırlandı. Diyarbakır İş Konseyi’nin hazırladığı Raporda, çözüm süreci başta olmak üzere kentin sosyoekonomik altyapısını ilgilendiren ve acil çözüm bekleyen konular yer aldı.

Kimler katıldı?

Diyarbakır’da 100 bine yakın üyeyi ve girişimciyi temsil eden 18 kurumun oluşturduğu İş Konseyi’nin toplantısına katılan dernekler şöyle:
“DTSO, DTB, DESOB, DOGÜNSİFED, DİGİAD, DİGİKAD, DİKAD, DİSİAD, DMD, DOGÜNKAD, DOSİAD, GÜNGİAD, GÜNSİAD, GÜNTİAD, MÜSİAD, OSGİAD, TES - DER, TÜMSİAD.”

Mardİn’e yenİ kapı açılsın

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı ve Diyarbakır İş Konseyi Dönem Sözcüsü Ahmet Sayar, Diyarbakır başta olmak üzere, bölgenin ekonomik ve toplumsal sorunları ile ilgili toplandıklarını söyleyerek, “Diyarbakır’ın iş çevreleri olarak, güncel sorunlarımızı raporlaştırarak sayın Başbakan’a sunacağız” dedi. Sayar raporun içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Raporda öncelikli olarak çözüm süreciyle ilgili görüşümüzü belirttik. Destek verdiğimiz bu süreçte hızlı adımlar atılmasını ve sürecin sonucunun barışa dönüşmesini istiyoruz. Önceliğimiz bu. Raporda ayrıca, güncel ekonomik sorunlarla ilgili de taleplerimiz olacak. Bunlardan biri de Irak ile ticaret konusu. Irak ile yıllık 12 milyon dolarlık ihracatımız var. En çok ihracat yaptığımız ikinci ülke. Ancak, buna rağmen ticaret tek sınır kapısı üzerinden yapılıyor. Ticaretin gelişmesi için alternatif sınır kapısı önerisi sunacağız. Ayrıca, Rajova Bölgesi’yle ilgili olarak da kapalı olan Mardin sınır kapısının açılmasını talep edeceğiz. Diyarbakır yeni teşvik yasasında 6. bölgede yer alıyor. Avantajlı olmasına rağmen biz teşvikten yeterince yararlanamadık. Altyapı yetersizliğinden yeterli yatırım alamadık. Bu nedenle teşvikle birlikte 2013 yılında sunulan avantajların süresinin uzatılmasını istiyoruz.” (Milliyet)
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)