E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Dünya Ekonomi Forumu Avrupa Başkanı Nicholas Davis, Davos'ta düzenlenecek forum için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a davet gönderdiklerini belirterek, "Türkiye ekonomisi güçlü. Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu hala birçok Avrupa ekonomisinden çok daha iyi durumda..." dedi.
Davis, bu yıl 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenecek Dünya Ekonomi Forumu öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu belirten Davis, son derece rekabetçi bir iç pazarın ve hali hazırda sağlam bir altyapının avantajlarından yararlanabildiğini anlattı.
DAVET GÖNDERİYORUZ
Nicholas Davis, bütün bu destekleyici faktörlerin yanı sıra Türkiye'de son dönemde yapılan yatırımların da elde edilen ekonomik yüksek büyüme oranlarına katkıda bulunduğunu anlattı.
Dünya Ekonomi Forumu'na ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a davet gönderdiklerini dile getiren Davis, şunları kaydetti:
"Evet, rutin olarak tüm devlet başkanlarına, başbakanlara Davos'taki toplantımıza katılmaları için davet gönderiyoruz aslında... Başbakan Erdoğan, aynı zamanda 2012 yılında İstanbul'da düzenlediğimiz Dünya Ekonomi Forumu, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrupa bölgelerini kapsayan toplantımıza da katılmıştı."
Geçen yıl AA muhabirine konuşan Dünya Ekonomik Forumu'nun Avrupa ve Orta Asya Bölgeleri Başkanı Stephan Kinnock, 'Türkiye'yle olan ilişkimizin devamı bizim için son derece önemli. Türkiye'nin yeniden Davos'ta en yüksek seviyede temsil edildiğini görmek çok güzel olur' demişti.
"TÜRKİYE BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN DAHA İYİ DURUMDA..."
Uzun vadede Türkiye'nin ekonomik büyümesini sürdürmesi için ekonomideki verimliliği artıracak, istihdamı ve ürün piyasasını canlandıracak ve bilgi toplumu oluşturacak yatırımları teşvik edici reformların sürdürmesi gerektiğini belirten Davis,"Türkiye'nin mevcut ekonomik durumu hala birçok Avrupa ekonomisinden çok daha iyi durumdadır" ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde olma hedefini de değerlendiren Davis, "Doğal olarak Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içerisine girmesini ekonomik büyüme oranlarına bağlı bulunuyor. Sabit bir oran olmamakla birlikte, bu biraz da en büyük ilk 25 ülkenin hangi hızda büyüme kaydedeceğine bağlı" dedi.
"TÜRKİYE EKONOMİK GELİŞMEDE ÖRNEK ALINABİLİR"
Dünya Ekonomi Forumu araştırmalarına göre Türkiye'nin dünya rekabet listesinde 44.sırada yer aldığını belirten Davis, Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artırabilmek için reformlarını sürdürmesi gerektiğini, Türkiye'nin coğrafyasında komşu olan ülkelerin, Türkiye'yi ekonomik gelişme modeli olarak örnek alabileceğini vurguladı.
Bu yılın Eylül ayında İstanbul'da düzenleyecekleri Dünya Ekonomi Forumu, Avrupa, MENA ve Avrasya olmak üzere 3 bölgeyi bir araya getireceğini belirten Davis, "Bu bölgelerin tamamı 1,3 milyar insanı bir araya getirmeye, 25 trilyon dolarlık bir ekonomiyi İstanbul'da mega bölgesel bir toplantıda temsil etmek anlamına geliyor. Bu zirvemizde bütün ülkelerin bir arada cevap araması gereken birbiriyle ilintili fırsatlar ve zorluklar ele alınacak" diye konuştu.
"İSTANBUL'A DÖNMEYE KARAR VERDİK"
Türkiye'nin bölgesindeki yükselen önemine dikkati çeken Davis, sözlerini şöyle tamamladı:
"İstanbul'da 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz toplantı sonrasında, Dünya Ekonomi Forumu olarak bu yıl üç kıtanın kesiştiği yere; İstanbul'a dönmeye karar verdik. İki yıl önce İstanbul'da yaptığımız toplantıda Türkiye'nin misafirperverliğinden ve İstanbul'dan çok memnun kaldık. Bu yüzden bir kez daha İstanbul gibi canlı bir merkezde yeniden Dünya Ekonomi Forumu'nu düzenlemekten dolayı mutluluk duyuyoruz."
Bu yıl Davos'a Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, pek çok işadamı ve gazeteci iştirak edecek.
Açıklamaya göre Forum'a katılacak 40'dan fazla lider arasında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, İngiltere Başbakanı David Cameron, Japonya Başbakanı Şinzo Abe de yer alıyor.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (08:41)