E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Bakanlar Kurulu'nu toplayacağım---

Erdoğan: Bakanlar Kurulu'nu toplayacağım

Erdoğan: Bakanlar Kurulu'nu toplayacağım
29 Aralık 2014 - 14:41 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Ocak'taki Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesinin anayasal bir hak olduğunu söyledi. Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nu 19 Ocak 2015’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplayacağını söyledi. Erdoğan, "19’unda ben Bakanlar 
Kurulu’nu Beştepe’de toplayacağım. Bizim Bakanlar Kurulu’muzla bu şekilde bir araya gelişimiz kimseyi rahatsız etmesin." dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İşçi Sendikaları (Türk-İş) Konfederasyonu'nu ziyareti sonrasında bir gazetecinin 'Son günlerde 5 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğiniz iddia ediliyor. Değerlendirmeniz ne olur?' şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti, Anayasa'nın çizmiş olduğu çerçeve içinde yönetilen bir cumhuriyettir. Burası rastgele bir ‘kasaba devleti’ değildir. 16 devletle teşekkül etmiş olan bir cumhuriyettir. Bizim bir anayasamız var. Bu anayasada cumhurbaşkanın yetkileri belirlenmiştir. Halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak seçim öncesi şu ifadeyi sıkça kullanmışımdır  ‘Anayasa'nın verdiği yetkileri sonuna kadar kullanırım’ demişimdir." 

'BAKANLAR KURULU TOPLANTISINA BAŞKANLIK EDECEĞİM'

Devir teslimden bu yana dört ayın geçtiğini ifade eden Erdoğan, cumhurbaşkanın gerekli gördüğü hallerde Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğinin bir anayasal hüküm olduğunu belirterek, "Sayın Başbakan'la da bu konuyu görüştüm. Binali Bey, kendisi ‘ben böyle bir tarih vermedim’ diyor ama biz Sayın Başbakan'la bu konuyu görüşerek ayın 19’unda ben Bakanlar Kurulu’nu Beştepe’de toplayacağım. Orada, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceğim." ifadelerini kullandı. 

'VESAYETLERLE HAREKET EDEN BİRİSİ DEĞİLİM'

"Cumhurbaşkanı üzerinde kimse vesayet kurmaya kalkmasın" diyen Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Cumhurbaşkanı bir devletin başıdır. Bu devletin başı olarak da yetkisini kullanır. Ama cumhurbaşkanına birileri vesayet kurmaya kalkarsa hatırlarsanız, yine 
seçim öncesi ‘alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağımı’ söylemiştim. Dolayısıyla, böyle vesayetlerle hareket eden birisi de değilim. Tam aksine, hükümetiyle uyum içerisinde olan, hükümetine güç katmaya çalışan, çünkü hükümetimizin başarılı olması şahsımın başarılı olması anlamına gelmez. Tam aksine, ülkemizin 2023 hedeflerini yakalaması ve 
muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması anlamına gelir ki bizim Bakanlar Kurulu’muzla bu şekildeki –bu belli aralıklarla olabilir, zaman zaman olur- bir araya gelişimiz kimseyi rahatsız etmesin." 

'GAYET GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLACAĞI İNANCINDAYIM'

Bakanlar Kurulu’na başkanlık edecek olmasının rahatsızlığa sebebiyet vermemesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Tam aksine, birlikte gelişmeleri değerlendirme ve ‘nasıl adım atabiliriz’ bunları konuşma, yani hükümetle Beştepe’nin veyahut Cumhurbaşkanı’nın kopuk 
olması, bize farklı bakışlar sergileyenleri sevindirebilir. Biz onları sevindirmeye pek niyetli değiliz. Gayet güzel bir çalışma olacağı inancındayım." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)