E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriErdemir dolar cinsi tahvil ihraç edecek---

Erdemir dolar cinsi tahvil ihraç edecek

Erdemir dolar cinsi tahvil ihraç edecek
10 Temmuz 2024 - 13:30 borsagundem.com

Erdemir tarafından KAP'a yapılan açıklamada, yurt dışına yapılacak olan Eurobond ihracı için bazı bankalara izin verildiği kamuoyuna duyuruldu.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (#EREGL), yurt dışı piyasalarda dolar cinsi tahvil ihracına yönelik yatırımcı toplantıları düzenlenmesi için bankalara yetki verdi.

Erdemir KAP’a yaptığı açıklamada yurt dışında tahvil ihracı için bir dizi yatırımcı toplantısı düzenlemek üzere, Merrill Lynch International, Citigroup Global Markets Limited, BNP Paribas, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A., Société Générale ve Emirates NBD Bank PJSC’nin yetkilendirildiğini duyurdu.

Bu kapsamda 11 Temmuz’dan itibaren yatırımcı toplantıları gerçekleştirilecek.

Toplantıların ardından piyasa koşullarına bağlı olarak eurobond ihracı planlanıyor.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan bildirimin tam metni şu şekilde:

"Şirketimizin tahvil niteliğinde ihraç edilmesi planlanan borçlanma araçlarının, "Rule 144A" ve/veya "Regulation S" formatında yurt dışında nitelikli yatırımcılara satışı konusunda, Merrill Lynch International, Citigroup Global Markets Limited, BNP Paribas, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A., Société Générale ve Emirates NBD Bank PJSC yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda, Şirketimiz yöneticilerinin katılımı ile yurt dışında, 11 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bir dizi yatırımcı toplantısı düzenlenmesi planlanmaktadır. Tahvil ihracına ilişkin nihai karar, ihraç tutarı ve koşulları, söz konusu toplantıları takiben piyasalardaki gelişmelere göre belirlenecek olup, piyasa şartları uygun olduğu takdirde Fitch Ratings tarafından "B+" ve Moody's tarafından "B3" notlarıyla derecelendirilmesi beklenen Eurobond ihracı planlanmaktadır. Satış işlemi Sermaye Piyasası Kurulu'ndan tertip ihraç belgesi alınmasından sonra gerçekleştirilecektir."

Erdemir'den 1 milyar dolarlık borçlanma aracı ihracı kararıErdemir'den 1 milyar dolarlık borçlanma aracı ihracı kararı

 

Hisse senedi piyasalarında zorunlu düzeltmeHisse senedi piyasalarında zorunlu düzeltme

 

Borsa İstanbul’da satış baskısıBorsa İstanbul’da satış baskısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 47,52
En Yüksek: 48,48
En Düşük: 47,66
Değişim -1,12 %
FK: 9,28
PD / DD: 0,77
İşlem Hacmi 3.004.072.753
Toplam Adet: 62.557.439
Ağırlıklı Ort.: 48,10
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)