E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisErçel, Habertürk'ten gönderildi---

Erçel, Habertürk'ten gönderildi

Erçel, Habertürk'ten gönderildi
28 Mayıs 2012 - 06:15 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın eski başkanı Gazi Erçel, bir faktoring şirketinin sahibi olduğu ortaya çıkınca işinden kovuldu.

2001 krizinde devalüasyon öncesinde hesabını dövize çevirmekten mahkum edilen, aynı dönemde bankalara döviz satımından sorumlu tutulan Merkez Bankası eski başkanı Gazi Erçel, yazdığı gazeteden kovuldu.
Medyada ve Merkez Bankası'nda yaptıklarından çok skandallarıyla bilinen isim olan Gazi Erçel, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük krizi olan 2001 ekonomik faciasının mimarlarından biri oldu. Ülke krize sürüklenirken, Erçel kişisel mevduatını dolara çevirmiş, daha sonra açılan davada da suçlu bulunup mahkum edilmişti.
Erçel'in aynı dönemde Merkez Bankası'ndan 5 milyar dolar dolayında bir dövizin devalüasyon öncesinde bazı bankalara satılması olayına adı karışmıştı. Bankalar Kanunu'na göre bunlar hakkında yazı yazmak ve haber yapmak suç sayıldığından bu skandalın üzeri yasalar eliyle kapatılmıştı.
Gazi Erçel, daha sonra malum medyada büyük ilgi görmüş ve Sabah, Dünya ve Habertürk'te ekonomiye ilişkin yazılar yazmıştı. Erçel, "uzmanlık alanım" dediği faizin savunucusu olmuş, yaşanan her ekonomik sıkıntının ilacı olarak da yüksek faizi göstermişti.
FOYASI ÇIKINCA KAPININ ÖNÜNE KONDU
Çelişkileriyle tanınan Fatih Altaylı, Hürriyet'te yazdığı dönemde, "Bankacı mısın, köşe yazarı mısın?" diyerek Sabah'tan kovulmasını isteyen yazılar yazmıştı. Aynı Fatih Altaylı, Habertürk gazetesinin başına geçtikten sonra Erçel'i büyük transfer olarak sunmuştu.
Sabah gazetesi, geçtiğimiz hafta yüksek faizin savunucusu Gazi Erçel'in foyasını ortaya koyan belgeler yayınladı. Erçel'in, Yeditepe Faktoring şirketinin sahiplerinden olduğu ortaya çıktı.
Merkez Bankası gibi ayrıcalıklı emeklilik imkanı sunan bir makamdan emekli olan, Habertürk'teki yazılarından ücret alan Erçel, Yeditepe Faktoring'teki ortaklığı için, Sabah yazarı Sevilay Yükselir'e, "Ne yani aç mı kalayım" diye mazeret ortaya koymuştu.
Habertürk'teki köşesinde sürekli yüksek faizi savunan eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel, yüksek faizden büyük miktarda kazanç sağladığının ortaya çıkmasından sonra faizin sesi kapı önüne konuldu.
AYDIN ÜNİVERSİTESİ'NİN İMAJ YÜZÜ
Gazi Erçel, yeni öğretim yılına başlandığı dönemde Aydın Üniversitesi tarafından imaj yüzü olarak kullanılmıştı. “Gerçekten başarılı bir gelecek istiyorsanız sizi yenilikçi ve güçlü eğitim anlayışına, İstanbul Aydın Üniversitesi’ne bekliyoruz” diye gazetelerde tam sayfa ilanlar yayınlayan Aydın Üniversitesi, ekonomi fakültesine öğrenci çekmeye çalışmıştı.
ROTAHABER / Özel

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hure wanabe31 Mayıs 2012 18:49

    vah vah. her gün "faiz güzeldir, çok yararlıdır" yazıları yazıp duruyordu daha yeni mi uyanmış habertürk ? bırakalım bu ucuz numaraları

  • 27 Mayıs 2012 22:22

    Şimdiki merkez bankası ve Ali Babacan ve Mehmet Şimşek çıktı,Borsanın üzerine karabulut gibi çöktüler.

  • 27 Mayıs 2012 21:21

    bu gazi erçel bu ülkede nasıl yaşama imkanı buluyor anlamıyorum..

  • ali27 Mayıs 2012 20:53

    o parada tüyü bitmemiş yetim hakkı varmıdır.var idi ise .........

  • 2-3 bin lirayı beğenmiyor hazreti factoring27 Mayıs 2012 20:13

    s.yükselir haberine göre 2-3 bin lira maaş için habertürkte çalışsam ne olur ne olmaz deyince patron kovun gitsin demiş fatih de kovmuş.

  • sebatayın pislikleri temizlendikçe Türkiye bü...27 Mayıs 2012 16:05

    bunlar her yerde köşeleri kapmışlar,basında,bankalarda,başka bir çok yerdeler ve bazı dış ülkelerin çıkarına ülke aleyhine her zaman işler yapmışlar ve bunlar da her zaman ortaya dökülüyor,foyaları da bir bir ortaya çıkıyor Allahtan.

  • haramzade27 Mayıs 2012 16:00

    E.BAŞÇI YA BUNE BİÇİM FAİZ POLİTİKASI MERKEZ BANKASI İYİ YÖNETİLMİYOR GAZINI VERİYORDU.ne mal olduğu millet bilmiyormuş gibi

  • basın pisliklerini attıkça doğrular ortaya çı...27 Mayıs 2012 15:57

    ülkeleri batıran faizdir.Dinen de haramdır.Tefecilik yapan factoringciler de yüksek faizcilerin lobileridir.Merkez bankası özel haberini önceden kullanıp parasını dövize çeviren beyler bu ülkede yıllardır basın köşelerinde faizciliği teşvik edip borsa ve diğer yatırım araçlarını kötüleyip,ülkeyi faiz lobilerine esir etmeye çalıştılar ama olmadı.Erdoğan hepsini sepetledi ve de iyi yaptı başlarda be de erdoğana şüpheyle bakmıştım ama son 7 yılda yaptıkları ülkeyi iyi yönettiği ve batan abd ve ab ülkelerinin gıpta ile izlediği bir ülke haline geldiğimizi kanıtladı.Ama faiz lobileri her türlü pis haberi,olmadı derecelendirme orostapallıklarını kullanmalarına rağmen başarılı olamadılar.sonuçta akp Türkiyenin partisi olduğunu kanıtladı,üçkağıtçılar yani faiz,döviz,derecelendirme lobileri mağlup oldular ve olacaklar da gelecekte.Eğer emekli,işçi ve memurların alım güçleri arttırılır ve piyasada dönen nakit iyi olursa üretim ve tüketimin canlı olduğu,şirketlerin kar ettiği bir ülkede faizlerde düşük kalırsa daha iyi ekonomik gelişmeleri torunlarımız dahi görürken diğer ülkelerin bundan ders almaları gerekecektir.Özetle,emekli ve maaşlı kesimin alım gücü artarsa Türkiye yi ne israil lobileri ne de başka stratejik çıkar uman devletler dize getiremez,getiremeyecektir de.

  • diğerlerinin de başına27 Mayıs 2012 15:35

    sebatayın tefeci gülleri soluyor iyidir iyidir.

  • komedi27 Mayıs 2012 14:21

    SEN ve AÇ KALMAK!.. Ha ha ha ha ha......

  • şehit reçel27 Mayıs 2012 13:29

    bu eyyamcılar kendilerine yapılsa ortalığı yakarlar