E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriENKA, mühendislerini Libya'dan çekti---

ENKA, mühendislerini Libya'dan çekti

ENKA, mühendislerini Libya'dan çekti
09 Kasım 2017 - 21:42 borsaningundemi.com

ENKA Obari elektrik santralindeki 93 çalışanını geri çekme kararı aldı. Personel bugün öğleden sonra Türkiye'ye dönüş yaptı.

BORSAGUNDEM.COM

Obari Elekrtik Santrali yönetimi tarafından yapılan açıklamada ENKA'nın geçen hafta kaçırılan 4 kişinin serbest bırakılıp bırakılmayacağını bekediği ancak geçen sürede bir gelişme yaşanmaması nedeniyle Şirketin çalışanlarının bugün öğleden sonra İstanbul'a gitmek üzere yola çıktıkları ifade edildi.

Geçtiğimiz Cuma günü kaçırılan 4 kişi Siemens çalışanlarıydı. Bu kaçırma olayının ertesi günü Alman firması projede görevli bütün çalışanlarını geri çekmesi gerektiğini anladı.

640MW büyüklüğündeki Obari elektrik santrali neredeyse tamamlanmış durumda. Santralde geçtiğimiz hafta gerekli testler yapıldı. Bununla birlikte bazı şirket çalışanları, Sharara petrol yatağından bölgeye çekilecek olan petrol boru hattının henüz tamamlanmadığını ifade ediyor. Bu aşamada halen santrale tankerlerle petrol taşınıyor.

Türk çalışanların geri çekilmesinin, Libya'nın yabancı müteahhitleri ülkeye çekme çabasını sekteye uğratacak bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 47,92
En Yüksek: 48,10
En Düşük: 47,66
Değişim 0,08 %
FK: 13,22
PD / DD: 1,18
İşlem Hacmi 122.710.661
Toplam Adet: 2.560.589
Ağırlıklı Ort.: 47,92
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)