E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyonlu bir hafta---

Enflasyonlu bir hafta

Enflasyonlu bir hafta
04 Nisan 2022 - 08:50 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.


Nispeten ekonomik veriler açısından sakin bir haftaya giriyoruz. ABD getiri eğrisinin kısaca tersine dönmesiyle küresel tahvil, satışları devam ediyor. Uzun vadeli oranlar geçen ay keskin bir şekilde yükseldi ve bu kadar güçlü bir faiz artışından sonra bir düzeltme kaçınılmazdı. Uzun vadeli oranların , Fed'in Mart FOMC toplantısının tutanaklarının yayınlayacağı Çarşamba günü bir miktar destek almalarını beklemekteyiz. Tutanaklar da , komitenin, bilanço ikinci tura ilişkin daha fazla ayrıntı da dahil olmak üzere, para politikasını daha hızlı ve daha agresif bir şekilde sıkılaştırmaya niyetinin güçlü olduğunu teyit etmesini bekliyoruz.

Likidite kademeli olarak azaldıkça, teminatlı fonlama oranlarının yükselmesini ve RRP olanağının/etkisinin giderek daha azalmasına imkan sağlayacak bu da Fed'in hala gevşek olan finansal koşulları sıkılaştırma / bilançosunu küçültme hedeflerine yardımcı olacaktır. Fed'e göre, kısa vadeli faiz oranlarının ne kadar yükseleceği verilere bağlı olacak. Enflasyon, çekirdek PCE'de %5,2'den %5,4'e yükselirken , istihdam büyümesi gücünü koruyor, petrol fiyatlarındaki seyir yüksek , yüksek ücret artışı, artan kiralar , enflasyonun Fed'in isteyeceğinden daha uzun süre yükseldiğini ve yükseleceğini gösteriyor. Ve piyasalarda 50 baz puanlık faiz artırımlarını Mayıs ve Haziran ayları için canlı tutuyor.

Ardından Fed, 2022 yılı sonuna kadar %2,5 civarında nötr olana kadar art arda her toplantıda faiz oranlarını artırmaya devam edecek.

ECB tarafında ise yıllık %7,5 ve çekirdek enflasyonun %3 e yükseldiğini görmekteyiz. Piyasalar şimdi önümüzdeki 12 ay boyunca ECB'den 100 baz puanlık ve bu yıl 75 baz puanlık faiz artırımlarını fiyatlıyor.

Bu haftanın gündemine baktığımızda enflasyonlar ön plana çıkıyor. Yurtiçinde yıllık enflasyonun %61,50’ye çıkması, Euro Bölgesinde Şubat ayında ÜFE’nin yıllık %31,7 yükselmesi beklenirken ABD’de ise ISM hizmet sektörü endeksinin Şubat ayındaki 56,5 seviyesinden Mart ayında 58,6’ya çıkması beklenmekte.

Günün önemli şirket haberleri 04/04/2022

 

Gözler TÜİK'te! Enflasyon rakamları bugün açıklanıyor

 

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)