E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon yükseliş trendini sürdürüyor---

Enflasyon yükseliş trendini sürdürüyor

Enflasyon yükseliş trendini sürdürüyor
03 Şubat 2016 - 17:21 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, enflasyon rakamlarını ve piyasalarda yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Sabah saatlerinde açıklanan enflasyon rakamları beklenildiği gibi yükseliş ivmesini sürdürmeye devam etti. Beklentinin %9.50 seviyesinde olmasına karşın, açıklanan rakam yıllık bazda %9.58 olarak gerçekleşti. Aylık bazdaki artış ise bir önceki aya göre ciddi bir yükseliş gösterdi. Aralık ayında ki aylık değişim %0.21 olarak gerçekleşirken, Ocak ayı enflasyon rakamı %1.82 olarak gerçekleşti. Enflasyonda devam eden yükseliş piyasalar için endişe verici olsa da , merkez bankalarının parasal genişleme söylemleri TL varlıklarını olumlu etkilemeye devam ediyor. Enflasyon verisi sonrası değer kaybının sınırlı kaldığı TL varlıklarında yaşanan yükseliş dikkat çekti.

S&P, ABD'li 10 petrol Şirketinin Notlarını İndirdi...

Standard & Poor's Ratings Services (S&P), ham petrol fiyatlarındaki sert düşüşü gerekçe göstererek ABD'li 10 petrol ve gaz arama ve üretim şirketinin notlarını indirdi. Sözkonusu şirketlerin şöyle sıralandı; Chevron Corp., Apache Corp., Continental Resources Inc., Devon Energy Corp., EOG Resources Inc., Hess Corp., Hunt Oil Co., Marathon Oil Corp., Murphy Oil Corp. ve Southwestern Energy Co..S&P, Exxon Mobil Corp.'un kredi notunu ise olası bir indirim için izlemeye aldı.

BOJ/Kuroda: Japonya, hala BOJ'un fiyat hedefinin yarısına ulaşmış durumda…

Jaqonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Japonya'nın halihazırda BOJ'un fiyat hedefinin yarısına ulaşmış durumda olduğunu söyledi. Her para politikası gevşeme adımı arasında geçen sürenin BOJ'un aşamalı olarak harekete geçip geçmeyeceğini belirleme açısından önem taşımadığını belirten Kuroda, piyasaların Çin'deki yavaşlama korkusuna oldukça aşırı tepki verdiğini söyledi.

FED/George: Komite Faiz Artışına Devam Etmeli…

Kansas City Fed Başkanı Esther George, ABD Merkez Bankası'nın faizleri ülke ekonomisinin güçlü temellere sahip olduğu için artırması gerektiğini belirterek, finans piyasalarındaki son karmaşanın faiz artışını ertelemek için bir gerekçe olmadığının altını çizdi. George, "Bana göre komite faizlerde yukarı yönlü kademeli ayarlamaya devam etmeli" dedi. ABD ekonomisinin görünümüde kaydadeğer bir yön değişimi olduğu takdirde görüşünün değişeceğini belirten George, finansal piyasalardaki dalgalanmaya ihtiyatlı yaklaştığını ifade etti. George, "Para politikası finans piyasalarındaki her çalkantıya tepki veremez. Son yaşanan volatilite çok da beklenmedik ve endişe verici değildi" dedi.

ABD ADP İstihdam Raporunda 205 Bin Kişi Arttı…

Öğle saatlerinde açıklanan ADP İstihdam raporu beklentileri aşarak 205 bin seviyesinde gerçekleşti. Son dönemde özellikle imalat tarafında veri akışının olumsuz yönde yaşanmasına karşın istihdam tarafında gerçekleşen iyimser veri sonuçları, piyasaların moralini yükseltti.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)