E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEnflasyon verisi ile TL değer kaybedebilir---

Enflasyon verisi ile TL değer kaybedebilir

Enflasyon verisi ile TL değer kaybedebilir
03 Şubat 2016 - 09:17 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda enflasyon rakamlarının TL'ye etkisini ve piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi

Yurtiçi piyasalarda bugün saat 10:00 da açıklanacak enflasyon verisi takip edilecek. Aralık ayında başlayan zamların ve asgari ücret artışının yansımalarını görmeye başlayabiliriz. Şimdilik çift hanelere ulaşan bir rakamın gelmesi beklenmiyor. Ocak ayında çift hanelere ulaşan bir rakamın gelmesi, TL varlıklarını oldukça negatif etkileyebilir. Bugün açıklanacak veri öncesi beklenti %9.50 olurken, önceki ay gelen rakamın ise %8.81 olduğunu belirtelim. Ancak şunu belirtmek gerekir ki enflasyonda yükselen ivmenin önümüzdeki aylarda da devam etmesini bekleyebiliriz. Dolar/TL grafiğine baktığımızda ise yaşanan kötü gelişmelere rağmen TL tarafının hâlâ daha baskın olduğunu görüyoruz. 3.00 TL direnci aşılmadığı müddetçe de TL yönünde hareketlenmeler devam edebilir. Şuan için 2.95 desteğinde tutunmayı başaran USDTRY paritesinde, bu seviyenin kırılması halinde 2.90’a kadar geri çekilmeler mümkün.

Endeksler Önemli Desteklerini Aşağı Geçiyor…

Son bir haftadır önemli desteklerinden yükselişe geçen borsalarda, tekrar satış baskısının arttığı görüldü. Son günlerde sıkça konuşulan merkez bankalarının parasal genişleme söylemleriyle birlikte sağlanan desteğin yeterli olmadığını görüyoruz. ABD tarafından ise veriler kötü gelmeye devam ediyor. Özellikle bu pazartesi açıklanan ISM İmalat verisi son üç aydır 50 seviyesinin altında kalarak, ekonomide önemli bir durgunluğa işaret ediyor. İstihdam için önemli bir göstergelerden biri olan ISM’in düşük gelmeye devam etmesi bugün açıklanacak ADP ve Cuma günkü Tarım Dışı İstihdam verilerini olumsuz yönde etkileyebilir. Geçen aylardaki gibi sürpriz bir rakam gelmediği müddetçe verilerin beklentilerin altında kalma olasılığı yüksek. ABD ekonomisinin de toparlandığına yönelik geçen seneki işaretler ise yatırımcılar üzerinde yeni bir hayal kırıklığı yaratabilir. Merkez bankalarının da ne yapacağını bilemez hale gelmesi (özellikle Fed) yatırımcıların güveninin kaybolmasına neden oluyor. Bugün de açıklanacak ABD verilerinin beklentilerin altında kalması piyasaların içinde bulunduğu bilinmezlikten dolayı satışların devam etmesine neden olabilir. SP500 vadeli endeksinde 1900 desteği kırılırken, 1880-1840 seviyelerini takip ediyor olacağız. Kısa vade de 1940 direncinin aşılamaması durumunda satış yönünde tekrar bir trend oluşabilme ihtimali artmış görünüyor.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)