E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
TÜİK, haziran ayı enflasyonunu açıkladı. Tüketici fiyatları, aylık bazda yüzde 3,92 artış gösterdi; yıllık enflasyon yüzde 39,59'dan yüzde 38,21'e geriledi.
Ekonomistler aylık bazda yüzde 3,91 artış beklerken, yıllık TÜFE'nin yüzde 38,2'ye ineceği öngörülmüştü.
Memurların merakla beklediği 6 aylık enflasyon yüzde 19,77 arttı.
Çekirdek enflasyon yüzde 46,62'den yüzde 47,33'e çıktı.
Üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) ise aylık yüzde 6,50 artarken, yıllık yüzde 40,42 artış gösterdi.
Gıdada yüzde 54 artış
TÜİK verilerine göre; TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,92, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,95 olarak gerçekleşti.
Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 67,22 ile lokanta ve oteller oldu. Aylık en az artış gösteren ana grup yüzde 14,76 ile konut.
Aylık bazda artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 11,13 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.
Ana harcama grupları itibarıyla 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,21 ile sağlık.
Üretici fiyatlarında aylık artış yüzde 6,5
Yİ-ÜFE (2003=100) 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 6,50, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 14,82, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 40,42 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 86,59 artış gösterdi.
Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 53,61, imalatta yüzde 42,09, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 3,29 ve su temininde yüzde 59,68 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara malında yüzde 36,50, dayanıklı tüketim malında yüzde 47, dayanıksız tüketim malında yüzde 62, enerjide yüzde 10,26 ve sermaye malında yüzde 52,44 artış yaşandı.
Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,77, imalatta yüzde 6,15, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 12,54 ve su temininde yüzde 2,71 artış olarak gerçekleşti.
Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara malında yüzde 6,59, dayanıklı tüketim malında yüzde 2,53, dayanıksız tüketim malında yüzde 3,19, enerjide yüzde 12,67 ve sermaye malında yüzde 8,02 artış olarak gerçekleşti.
Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentisi
Ekonomistlerin enflasyon beklentisi belli oldu
İstanbul'da haziran ayı enflasyonu yüzde 3,46
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Korkum ,ödemeler dengesi. Burada bir tekleme olursa ,başa gelen çekilir de denemez
Enfelisyon,çok fazla açıklanmış. TÜİK çalışanları min işine son verilmeli. Ülkemiz dünyanın en ucuz ülkesi
şöförrrr bey durdurun uçağı köşede incek var .ahahahahauh tuik rakamları yüksek bilem açıklamış .böyle efason mu var .biz hep yğüz liralık et ve peynir alıyoz değişen bi şe yok ahuhauhauhauh hhuhauhauh kılıçdar 15 vercekti istemdik
REİS'im emekçilerin dostu, mazlumların kurtarıcısı, zalimlerin korkulu rüyası. Enflasyon rakamlarını bekleyen EMEKLİLERİ SEVİNDİRMEK de REİS'imin ŞANINA ŞAN KATACAKTIR.
ülke parası eridi. birinci sınıf kiraz gördüm 200 tl fiyat , direkt yurtdışpına gidiyor, iç piyasada zaten alan olmaz diyorlar :D yaa Aydında incir 1 sınıf yurtdışına gidiyor TC de alan olmaz zaten pahalı bunlar diyorlar... böyle giderse Filistinliler gibi ne var ne yok arsa, tarla, bahçe, dükkan, ev, apartman satacaz, ... bir bakmışız ülkemizde mülteci olmuşuz. Çünkü devlet kanunları bu alanları zora zokup engelleyecek adım yerıne teşvik atıyor... Gerçekten acil düzenlemeler ve ekonomik programlamalar lazım. yahu yüzbinlerce iktisat, işetleme mezunu insanı var bu ulkenın. nerede bunlar ? okullardan mezun olan açıkda orda burda yaşayan var...
ülkende mülteci olmak .harika bir örnek filistindi .tarihe ikinci örnek hangi ülke olacak acaba hhauhauhauhauhauhu .efason harika tuikleme yeni ekonomin yönetimininde modeli olmuş mücize deen ekip tuiklemeci çıktı.ahhauhauhauhh uhuhahuhu emekli zam bekliyo yok 11 bin olsun falan geçti ooo günlerrrrrr .kılıçdar garişbim 15 bin ikramiye 12 bin maaş demişti .auhauahauh emekli istemedi bayram da 2 bine talim maaaşda 9000 olursa öpsünler auhuhauahuhaauhu hahhauh huhauh
yeni ekonomi yönetimide belli oldu artıkın tuikçilik oynayacaklar.tuik ne derse o . ekonomi güvendir .tuik hala biz ne dersek o .huhauhauhauhauhauh emekli kılıçdar zamlarını istemedi .şimdi 1000 lira zam fazla alabilmek için bi sürü laf sölüyolar .emekli 7500 liradan 8500 lira iyidir .çok doru karar olur .
Şuda çok önemli. Verilere bakınca 85 milyon Türk Cumhuriyeti insanı harcamaları değil bunlar. Tamamen yabancı harcamaları aslında. alkol işi yabancıya, çay gibi içiyolar... sağlık özel sağlık güzellik, saç, diş, burun vb işler...ulaşım ve konaklamalar... bu verilerin % 40 ı yerli vatandaşlarımızın işi gerisi yabancı , gunubirlikçi haftalıkcı vb turistler. geçmiş dönem turizm verileride kıyaslanamıyor, çünku 25 kat eriyen paramız tarihinde ilkkez böyle eridi. kıyaslayacak veride yok. yabancının ne kadar harcadığı? belirsiz. yani tamamen veri manasız ve anlam dışı bence. yabancının harcamasına göre oluşan veriler ve buna göre ücret artışı olacak ssk bağkur insanlarımız ? tamamen saçma sapan sistem ve düzen oluştu. Allah yardım etsin ücretliye, iş arayan ve evine bakmak zorunda olan ana ve babaya. bu iş iyi değil. hiç iyi deil.
Para bitiyor. Bittiği için tüketim duruyor. Geçmiş göndem kredi kart borçlar, krediler ödenmeye çalışılıyor. özellikle kredi kart limitinden 1,26 ile para kullanıp, kredi çekip bunlar erken ödeme yaptırmıştı. bisreysel bazda bu limit bankalarca kapatıldı. limit düştü. bireysel ve kobi bazlı kredi verimi azaldı, faizlerin artması ile kredi çekimlerinin geri ödemesi katlamalı % 60 lara kadar şok arttı. insanların ellerinde olan küçük çaplı yatırımlar bayramda ibadete döndü, misafiye bayram masrafına döndü. maaşlar ve alım gücü erimiş oldu. olayın aslı budur. Yoksa insanların zorunlu ihtiyaçları, temel gıda ihtiyaçları, okul ihtiyaçları vb bitmedi, hala talep sürüyor ama ücret geliri bunları karşılayamamaya başladı. ekonomip problemler iyice tabana ağırlık yapmaya başladı. Bu tablo onu gösteriyor. Malesef ücret artışı olsada, büyük sorunların yumak olmasını bekliyorum. Faiz artışı, dipde ağır yük oluşturacak. ücret gelirler pul olacak. Kısacak harcamada kalmadı.
bize göre hava hoş :D karavan mı alsam diyorum zaten :D onca güzellik doğal çevre çehre... bir dahamı gelecez dünyaya gezerlim iyice tozalım fırsat bu fırsat diye... hergun bir yerde açarım gözlerimi misler gibi ortamlara açılır sahil de plajlarda coşar dağlarda trakınglerde yaşarım.... eğlenır gezerim... elan uyduları bir sistemi oturtsun :D
mücize abijim boşver raat olmak lazım .6 yerden kira geliyo mizzz ler gibi .ee bankada dolar evde altın borsada hissede var .hahuhauhauhau daaa nosssun abijim devammmm .bu düzen harika .
Ayarı yapar arkadaşlar hop maaş artışı var enflasyon bir burun oynatmayla düşer.hayırlı olsun kuyrukcular devam kuyruğa. alabilirseniz tabii.
kalemine uydurmuşlar oysaki TL deger kaybı ile 100 de 5.50 aşıklanmalıydı ekenomist işi iyi biliyor uçuruyor 21 yyıl türkiye yılı oluyor.
Çare erken seçim. Yerel seçimlerden önce. Zira bu ekonomiyle nereye kadar
KARDEŞ HEPSİ PALAVRA...ZAM VERMEMEK İÇİN RAKAMLAR ÇOK DÜŞÜK. SON 40 GÜNDE DÖVİZ %35-40 OYNADI
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:43)