E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste yatay başlangıç bekleniyor---

Endekste yatay başlangıç bekleniyor

Endekste yatay başlangıç bekleniyor
29 Aralık 2021 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.


Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 32.176 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 184 kişi olduğu açıklandı.

Altın hesaplarının TL mevduat hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine ilişkin TCMB tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Vade sonunda, altın fiyatlarından oluşan farkın faizden yüksek olması halinde aradaki farkı TCMB ödeyecek.

BDDK’ca hazırlanan ve Resmi gazetede yayımlanan Dijital Bankaların Faaliyet Esasları ile Servis Modeli Bankacılığı Hakkında Yönetmelik 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek. Yönetmelik ile bankacılık hizmetlerine erişimin kolaylaşması ve finansal kapsayıcılığın artırılması hedefleniyor.

Dijital bankaların faaliyet izni alabilmesi için sermaye tutarı 1 milyar TL olarak belirlendi .

ABD Başkanı Biden, Kovid-19'un Omikron varyantı nedeniyle Güney Afrika ve bölgedeki 7 ülkeye getirdiği seyahat kısıtlamasının 31 Aralık'tan itibaren kaldırılmasını öngören kararnameyi imzaladı.

Biden'in Fed'de boş bulunan Yönetim Kurulu koltukları için adaylarını belirleme sürecinin sonuna yaklaştığını öne sürdü. Daha önce Fed'de yönetim kurulu üyeliği yapmış olan Sarah Bloom Raskin'i seçmeye yakın olduğu belirtiliyor.

ABD’de geçtiğimiz gün 441.000’den fazla korona virüs vakası tespit edildi.

Çin Merkez Bankası bugün de ters repo operasyonu ile bankacılık sistemine likidite sağladı .

Ne Olacak?

• TCMB, 2022 Para ve Kur Politikası metnini bugün saat 10:00’da yayımlayacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Omikron varyantı dünyada etkisini hissettirmeye devam ederken, ekonomik aktivitedeki toparlanmanın varyantın etkilerini aşacağı yönündeki beklentiler, fiyatlamaları pozitif etkiliyor. Son günlerde adını duymaya başladığımız Delmicron kısa sürede bir panik dalgasına neden oldu. Bazı haber sitelerinde yer alan Delta ve Omikron’un birleşiminden oluşan Delmicron isimli bir varyant ortaya çıktığı iddiaları uzmanlar tarafından yalanlandı.

BİST100 endeksi de yeni varyantın yalanlanmasının etkisi ve küresel piyasalara paralel olarak geçtiğimiz işlem gününe pozitif başlangıç yaptı. 1.916’yı test eden BİST100 endeksine gelen kar realizasyonları, vade sonu satışları ve yılbaşı kaynaklı risk almak istemeyen yatırımcıların satışları ile günü negatif tamamladı. Bankalara tarafına gelen satışların ise Bankalara Getirilen Zorunlu Karşılık Teşviki haberi sonrası olduğunu düşünüyoruz. Getirilen uygulamanın detaylarına baktığımızda DTH’lardan TL’ye dönüş oranı Ocak 21 itibariyle %10 ve Mart itibariyle %20 olmadığı takdirde, DTH zorunlu karşılıklarına TCMB tarafından yıllık %1,5 komisyon oranı uygulanacağı belirtiliyor. Belirtilen geçiş oranının sağlanamaması durumunda bankaların karlarında negatiflik görülebileceği algısı ile bankacılık paylarındaki satışların hızlandığını gördük.

ABD hisse senedi piyasalarında, Noel rallisi olarak tanımlanan yılın son beş işlem gününü kapsayan genel yükseliş eğiliminin yılın son işlem gününe kadar devam etmesini bekleniyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan sert düşüşün ardından yön arayışında olan BİST100 endeksinin bu gelişmeden olumlu etkilenebileceğini düşünüyoruz.

Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı. Bakan Nebati toplantı sonrası yaptığı açıklamada enflasyonla ilgili gelişmeleri ve bu konudaki risklere ilişkin atılacak adımları konuştuklarını söyledi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Salı 2.007 - 2.129 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.032 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 45.701 azalarak 154.460 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.160 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.145’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.275 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.920 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.085 ve 2.155 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.980 ve 1.925 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Altın fiyatlarında Omikron düşüşü

 

Asya borsaları Omikron endişeleri ile yön bulmakta zorlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)