E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kritik seviye 66.400---

Endekste kritik seviye 66.400

Endekste kritik seviye 66.400
01 Ekim 2012 - 09:19 borsaningundemi.com

İMKB endeksi 66.400 desteğini testediyor ve bu seviye oldukça kritik

Global piyasalarda geçen hafta bir iki gün oluşan olumlu havanınkaybolduğunu görmekteyiz. IMKB endeksi 66400 desteğini testediyor ve bu seviye oldukça kritik. Endeksin 66400 seviyesininüzerine çıkmakta başarısız olması durumunda bugün test edilenve tepki verilen 66000 desteği er yada geç kırılacaktır ve 65000seviyesine doğru geri çekilme yaşanacaktır. Global piyasalardaekonomik verilerin fiyatlandığını izlemekteyiz. Hem Avrupadahemde ABD de kötü gelen veriler global büyüme konusundakiendişelerin yükselmesine neden oluyor ve bu piyasalardakiendişeleri körüklüyor. Alman DAX endeksinin 7248 seviyesindengeçen kanal desteğinin altında kapadığını görmekteyiz. Bu DAXiçin son bir aydır sürdürdüğü yükseliş trendinin sonlanmayabaşladığını gösteriyor ancak asıl kritik nokta 7200 seviyesindekibir önceki tepe noktasından oluşan destek seviyesi. DAX da asılbu seviyenin altına gerilemesi durumunda ciddi satışbaskısından bahsedeceğiz. ABD S&P endeksinde ise 1426desteği önemli bir nokta. Paritenin 1.2860 desteğini kırdığınıgörüyoruz. Bu piyasalardaki risk iştahını göstermesi açısındannegative. Parite için 1.2750 desteğini takip ediyoruz. TLkanadında ise vergi ödemelerinin bitmesiyle birlikte TL ye olantalebin azalması sonucu TL pozitif ayrışmasını sonlandırmışgörünüyor. USDTL de 1.7850 desteği güçlü destek olurken, 1.80seviyesinin üzerine yükselip yükselemeyeceğini izleyeceğiz.
SABİT GETİRİLİ PİYASALAR
Cuma günü para piyasası 4,652 milyon TL artı rezerv ile açıldı. Gecelik faiz ortalama brüt %8.03 net %6.83 oldu. ÖTV artışları ve doğalgaz zamlarının enflasyonu artıracağı endişeleri ile yukarı yönlü baskı yarattığı tahvil bono piyasasında 24 Eylül 2014 vadeli yeni gösterge tahvilin ortalama bileşik faizi %7.56, işlem hacmi ise 97 milyon TL oldu. Kısa vadede gösterge faizin %7.45-%7.65 bandında hareket etmesini bekliyoruz.
EKONOMİDE SON GELİŞMELER
Yurtiçi piyasalar “konsolidasyon” formasyonunda “risk-on/risk-off” mod değişikliği yaşamaya devam ediyor… Yeni haftaya girilirken hava risk-off… Yurtiçi piyasalara geçmeden önümüzdeki dönemde global iktisadi göstergelerdeki bozulmanın sürebileceğini not edelim. Zayıflama çok kötü olmayabilir ancak çarçabuk sonlanacak türden de görünmüyor. Raporumuzun başında da belirttiğimiz gibi piyasalar “zayıflayan fundamental ortamı” “konsolidasyon modunda” yeniden fiyatlıyor ve açıkçası G-4 merkez bankalarının sınırsız para pompalama kararı aldığı bir ortamda bu yöndeki fiyatlamalar da sancılı oluyor. Ayrıca, Çin ve İspanya’da olası siyasi riskler de piyasalarda ihtiyat havası yaratıyor. Makro ortamın zayıflaması ve siyasi risklerin aşılması zaman alacak ve sıkıntılı geçecek. Bu da piyasada rahatsızlık yaratıyor ve pek tabii ki “konsolidasyon” formasyonunda bulunan İMKB’de pek de iyi bir psikoloji oluşturmuyor. Bu arada İMKB’nin GOP’larda Eylül’de en kötü performansı gösteren borsa olarak kayıtlara geçtiğini not edelim.Yeni haftaya başlarken Asya’dan gelen veriler iç açıcı değil. Çin İmalat PMI Eylül’de toparlanma gösterse de beklentileri karşılamadı ve arka arkaya 11. ayda daralma gösterdi. Japonya Tankan verileri de 3Ç’de zayıfladı. Bugün Çin başta olmak üzere Asya’nın önemli kısmı tatil. Bu arada, ABD’de bilanço sezono 9 Ekim’de Alcao ile başlayacak, 3Ç’de karlılık zayıf ancak Fed ve seçim rüzgarıyla 4Ç bilançolarının iyi gelmesi beklenmekte.
Geçen Cuma günlük yazımızda 15.5 milyarı bulan vergi çıkışlarının TL’yi bir hayli etkilediğinden söz etmiş ve TCMB’nin fonlama faizini %6’nın altına çekmesine rağmen dövizdeki çözülmenin vergi çıkışlarıyla devam ettiğini vurgulamıştık. Dolayısıyla TL’deki değerlenmede likidite/flow etkisinin ağır bastığına işaret etmiştik. Cuma likiditenin normalize olmaya başlamasıyla TL de kazançlarını kademeli geri verdi. Öte taraftan, swap ve tahvil spread eğrilerinin genel konumu son on gündür carry-pozisyonların taşınmakta zorlanıldığını göstermekte. Buna rağmen geçen hafta GOP para birimlerine karşı (likidite/flow etkisiyle) kuvvetlenen TL carry-trade iştahının irtifa kaybetmesine engel olabildi. Ancak bu haftadan itibaren likidite koşullarının düzelmeye başlamasıyla TL’nin carry-trade getirilerine katkısı da duracak. Çarşamba açıklanacak ve yıllık bazda %9.0’un hemen üzerine çıkması beklenen Eylül TÜFE öncesinde 824baz puanı aşan 1 yıllık başabaş enflasyon hesapları, TÜFE’nin %10’un üzerinde seyrettiği 2012 başlarına dönmüş durumda. Bu elbette 12 ay sonrası için TÜFE’nin %10 seviyesinde fiyatlandığı anlamına gelmiyor zira getiri eğrisinde vergi etkisi var ve likidite normalize olduğunda başabaş enflasyon da bir miktar düşecek ancak bir ay önceki seviyelerinde de olmayacak. Bu durum, tahvil piyasası göstergelerine negatif yansımakta ve yeni halka arz endişesi taşıyan İMKB’de motivasyonu azalmakta. Buna bir de global piyasalardaki “politik risk ve zayıf makro ortam” fiyatlamaları eklenince konsolidasyon formasyonunda hızlı risk-off/risk-on dönüşler yaşayan İMKB ihtiyatı elden bırakmamayı tercih etmekte. Yeni haftaya girilirken piyasada hava risk-off…
IMKB-100 ENDEKSİ Kısa- Orta Vade
Endeks 66400 seviyesinden geçen uzun vadeli alçalan trend desteğinin anlamlı derecede olmasada altında kapandı. Ancak teknik olarak bir gün daha bu seviyenin altında kaldığını görmek ve sonrasında değerlendirme yapmak anlamlı olacak. diğer yandan 66000 seviyelerine yakın bir noktadan kısa vadeli alçalan yeşil kanal desteği geçmekte. Endeks şimdilik kanal desteğinden tepki göstermiş durumda ancak daha güçlü tepki vermesi için 66400 seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. Kanalın üst direnç noktası 67900 seviyesinden geçiyor. 66000 seviyesinin de kırılması durumunda 65100 seviyesindeki mavi trend çizgisine doğru düşüş yaşanabilir.
USDTL - BANKALARARASI
USDTL nin 1.7850 seviyesinden geçen kırmızı yükselen trend çizgisinin güçlü bir şekilde çalıştığını görüyoruz. Son bir kaç gündür içeride vergi ödemelerinin TL ye talebi artırması sonucunda TL de diğer ülke para birimlerine kıyasla pozitif ayrışma görülmüştü. Bunun sona ermesi ile birlikte ve ABD Dolarının dışarıda güçlenmesinin de etkisiyle USDTL 1.80 seviyesine doğru yükseliş gösteriyor. 1.80 seviyesi çok defalar ihlal edilmiş olsada, bu seviyenin üzerinde seyirlerin oluşması durumunda 1.8280 seviyesine doğru hareketlenme oluşabilir. Ancak aşağı yönde fazla gevşeme alanı kalmadı gibi gözüküyor.
ECZACIBAŞI MENKUL DEĞERLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)