E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste kritik destek seviyeleri---

Endekste kritik destek seviyeleri

Endekste kritik destek seviyeleri
22 Ocak 2013 - 09:31 borsagundem.com

Endekste önemli ve “kritik” destek noktaları; 84.173 ile 84.390

Yatırım Finansman Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Günlük Bülteni:
"İMKB-100 Endeksi, 10. yükseliş haftasının ilk gününü de %0.33 oranında değer kazanarak tamamlamayı başardı. ABD piyasalarının kapalı olduğu ve açıklanacak önemli bir ekonomik verinin olmadığı günde genel olarak yatay bir seyir izleyen endeksin işlem hacmi 3.000mn TL’nin üzerinde olan haftalık ortalamasının %20 altında 2.700mn TL seviyesinde gerçekleşti. Endeks ağırlığı yüksek ISCTR, TTKOM, TAHVL, KOZAL ve VAKBN hisseleri değer kazanırken, TUPRS, TCELL, YKBNK, HALKB ve SAHOL hisseleri değer kaybetti.
İMKB-100 Endeksi 85.297 seviyesinden açıldığı günü 85.281 puandan kapatırken, VOB-30 Endeks kontratı da 107.100 seviyesinden başladığı günü 107.200 seviyesinden tamamladı. Her ikisinin de hem TL hem USD bazlı “mum” grafiklerinde “doji-star” formasyonu oluştu. Söz konusu formasyon alıcılar ve satıcılar arasında bir dengenin kurulmaya başladığını göstermektedir. Bu formasyonun yükselen bir trend içinde oluşması, yükseliş eğiliminin güç kaybetmeye başladığına işaret etmektedir. Bu çerçevede olası bir düzeltmenin teyit sinyalinin alınması ile birlikte güçleneceğini tahmin ediyoruz. Söz konusu teyit sinyalinin ise İMKB-100 Endeksinin 84.900 seviyesinin altında, VOB tarafında ise 106.950 seviyesinin altında bir kapanış olması durumunda alınacağını hesaplıyoruz. Endeksin bu noktadan sonra önemli ve “kritik” desteğini ise 16-17 Ocak tarihlerinde 84.173 ile 84.390 seviyeleri arasında oluşan fiyat boşluğu olarak hesaplıyoruz. Söz konusu fiyat boşluğu USD bazında bakıldığında ise 47.713-48.087 seviyeleri arasında daha belirgin olarak görülmektedir. Söz konusu fiyat boşluğunu bugün ve kısa vade için yakın desteği olarak izliyoruz ve kırılması halinde pozisyon azaltılması gerektiğini düşünüyoruz.
Yurt dışında bugün sonuçları merakla beklenen Japonya merkez bankasının (BOJ) toplantısında %1.0 olan enflasyon hedefi %2.0'ye yükseltildi ve açık uçlu bir varlık alım programı açıklandı. BOJ'un açıklamalarının ardından Nikkei endeksi geçtiğimiz hafta yaşadığı oynaklığın bir benzerini sergiledi. Karar sonrası önce yükselen Nikkei Endeksi sonra kazanımlarının tamamını hızla geri verdi ve artı %1.04 ile eksi %1.23 aralığında işlem gördü. Asya’da diğer borsalarda ise karışık bir görünüm mevcut. ABD vadelileri %0.15 artıda seyrediyor. Avrupa borsalarının ise güne küçük çaplı düşüşle başlaması bekleniyor. Gösterge tahvilin faizi dün 3 baz puan gerileyerek %5.93 seviyesinden kapanmasının ardından bugün tezgâhüstü piyasada %5.91-%5.95 seviyesinden geçiyor.
Bugün yurt içinde piyasalar üzerinde belirleyici olması beklenen Merkez Bankası'nın toplantısı bekleniyor. Toplantıda faiz koridorunun alt ve üst bandında genel olarak bir indirim olması beklenmiyor. Ancak piyasa beklentisinin dışında bir indirim olması halinde TL’nin bir miktar değer kaybettiği ve dolar kurunun yükseldiği görülebilir."
YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)