E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste görünüm tersine dönebilir---

Endekste görünüm tersine dönebilir

Endekste görünüm tersine dönebilir
02 Aralık 2021 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Küresel çapta Powell’ın değerlendirmeleri ve salgın kaynaklı gelişmeler gündemin ön sıralarındaki yerini koruyor. TCMB dün kurlarda görülen sağlıksız fiyat oluşumu nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini duyurdu. Bugün TCMB yerli ve yabancı yatırımcılarla toplantı gerçekleştirecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Lütfi Elvan’ın yerine bakan yardımcısı Nureddin Nebati atanırken, yurt içinde kur cephesindeki seyir yakından takip ediliyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 13:00 Euro Bölgesi – ÜFE Önem: Yüksek
• 16:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed Başkanı Powell’ın enflasyon ve varlık azaltımı konusunda mesajları sonrasında salı günü satışların yaşandığı hisse piyasalarında dün toparlanma çabası etkili oldu. Yurt dışındaki toparlanmanın katkısıyla BIST-100 Endeksi günü %2,64’lük yükselişle 1.857,40 puandan tamamladı. Gün içinde yükselişlerin izlendiği ABD borsaları akşam saatlerinde etkili olan satışlarla kazançlarını geri vererek günü düşüşlerle kapatırken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla
başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,22 – 13,33 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 13,52’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün TL’deki aşırı volatil görünüme karşın endeks yukarı yönlü trendini korundu ve yeni bir gün içi ve kapanış bazlı zirve gerçekleştirerek, günü %2,64’lük yükselişle 1.857 seviyesinden fiyatından tamamladı. Dünkü yorumumuzda da bahsettiğimiz üzere 1.834 üzerinde yükselişlerin yeniden güç kazanacağı endekste 1.875 – 1.900 aralığı takip edilecek ilk direnç bölgesi olacaktır. Bugün gün içinde ilk olarak önceki zirve olan 1.834 takip edeceğimiz destek noktası olacak. Buranın altına sarkılmadığı
sürece geri çekilmelerin piyasa katılımcıları tarafından alım fırsatı olarak değerlendirileceğini düşünüyoruz. Buna karşın herhangi bir sebeple 1.834 altına sarkılacak ve bu seviye altında bir kapanış olasılığı doğacak olursa görünüm tersine dönecektir.

Günün önemli şirket haberleri 2/12/2021

 

Gündem yoğun, gözler kurlarda

 

Yabancı kurumların favori hisseleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)