E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste alımlar faizlerde gevşeme dikkat çekti---

Endekste alımlar faizlerde gevşeme dikkat çekti

Endekste alımlar faizlerde gevşeme dikkat çekti
01 Aralık 2014 - 08:32 borsagundem.com

Bugün Euro Bölgesi'nde Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi imalat PMI verileri, ABD'de ISM imalat endeksi verisi izlenecek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Endeks  yeni zirveler test etmeye devam etti…
   
BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 84.885-87.048 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 86.168  seviyesinden yüzde 1,75 değer kazanarak  tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 3,05 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,13 değer kaybetti.
   
Cuma günü Euro Bölgesi'nde Almanya perakende satışlar verisi aylık ve yıllık bazda beklentilerin üzerinde açıklanırken, aylık bazda bir önceki veriye göre yükseliş, yıllık bazda ise bir önceki veriye göre gerileme kaydedildi. Euro Bölgesi enflasyon ve işsizlik oranı ise sırasıyla yüzde 0,3 ve yüzde 11,5 ile piyasa beklentilerine paralel olarak açıklandı. Güne karışık seyir ile başlayan Avrupa borsaları gün içerisinde gerileyen petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enerji hisselerinde görülen aşağı yönlü hareketler piyasalarda etkili olurken, gün boyu zayıf seyrin görüldüğü Avrupa borsaları haftanın son işlem gününü yatay pozitif seyir  ile tamamladı. Bugün Euro Bölgesi'nde Fransa, Almanya ve Euro Bölgesi imalat PMI verileri izlenecek.
   
ABD tarafında ise piyasalar yarım iş günü işlem görmesi nedeniyle sakin olmak birlikte, OPEC'in kararının etkileri hissedilmeye devam etti. Petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle enerji hisselerinde görülen aşağı yönlü hareketlerin yanı sıra havayolu şirketleri hisselerinde yükselişler gözlemlendi. Bugün ABD'de beklentisi 57,9 olan ISM imalat endeksi verisi izlenecek.   

Yurt içinde ise piyasaların gündeminde Ekim ayı dış ticaret açığı verisi bulunuyordu. Ticaret açığı Ekim ayında 6,55 milyar dolar olan beklentilerin altında 6,25 milyar dolar olarak açıklandı. Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisi piyasalarda gün içerisinde piyasalarda hissedilmeye devam etti. Söz konusu pozitif seyre bankacılık ve havacılık sektörü hisselerinde görülen yükselişler öncülük etti. Gün boyu alıcılı seyir devam ederken günün sonuna doğru alımların hızlanması ile BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününü 86.000 seviyesinin üzerinde tamamladı. Endekste alımlar gelmeye devam ederken yurt içinde tahvil faizlerinde görülen gevşeme dikkatleri çekti.
   
Teknik açıdan endeks oldukça önemli seviyelere işaret etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta rekor seviyelerini kıran endeksin söz konusu olumlu havayı koruyabilmesi için bugün 86.000 seviyesi üzerinde tutunması gerekmektedir. Bu seviye üzerinde 87.500 seviyesi direnç seviyesi olarak izlenebilir. Endeksin 86.000 seviyesinin aşağısına gevşemesi halinde ise 85.000 önemli destek seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır."
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)